Бажаючих працювати за кордоном стає все менше

06.03.2015 | Новини

flags

Компанія HeadHunter Україна дослідила думку працюючих українців стосовно перспективи переїзду за кордон. Опитування було проведене в січні 2015 року та опубліковане на сайті hh.ua.

За результатами опитування з’ясувалось, що 83% офісних працівників іноді замислюються про еміграцію. При цьому кількість тих, хто серйозно замислюється про від’їзд за кордон, останнім часом стало менше – 29%, в той самий час, рік тому їх кількість сягала 44%. Також позитивним трендом є те, що бажаючих жити та працювати в Україні стало в чотири рази більше – 17% проти 4% у 2014 році.

zagranica

Коли мова їде про окремі галузі, то найбільший відсоток бажаючих виїхати за кордон спостерігається у нафтогазовому секторі – 48% працівників докладно розглядають перспективу еміграції. На другому місці співробітники галузі охорони здоров’я, далі йдуть енергетики, металурги та працівники промисловості. Традиційно високий відсоток емігрантів у ІТ індустрії.

Найбільш комфортно у своїй країні себе почувають працівники сільського господарства, медіа та телекомунікації, транспорту, легкої та харчової промисловості, також послуги для бізнесу.