Не Польщею єдиною: де влаштуватись українцям у Чехії

22.09.2016 | Ринок праці

view-of-prague

Незважаючи на традиційну серед українських заробітчан популярність Польщі, чудову альтернативу їй складає Чехія, надто що ця країна з міцною і стабільною економікою вже встигла заявити про бажання прийняти у себе понад 5 тисяч працівників-українців у наступному році.

Чехія вже давно практикує рекрутинг українських громадян, але якщо раніше програма працевлаштування країни передбачала виключно набір фахівців високої кваліфікації (лікарів, учителів, механіків, інженерів, програмістів тощо), то в 2017 році чехи готові прийняти у себе працівників із середньою й навіть низькою кваліфікацією. За всіма показниками, в новому році комфортно почуватимуться в Чехії слюсарі, сантехніки, зварювальники, електрики, фрезерувальники, швачки, водії, прибиральниці, кухарі, працівники сфери торгівлі.

При цьому чеський уряд вже зараз визнає, що, швидше за все, український трудовий ресурс у 5 тисяч осіб – це не межа зважаючи на складну ситуацію з робочими професіями в країні. Таким чином, перед простими українськими робітниками, які відчувають сьогодні фінансові труднощі на батьківщині у зв’язку з низькою рентабельністю їхніх професій, відкриваються райдужні перспективи в не надто далекій Чехії.

Щоб залучати іноземних громадян на такі малозатребувані серед місцевих жителів позиції, уряд країни готовий укладати вигідні трудові договори – як короткострокові, так і довгострокові – й надавати всі блага соціального захисту.