Люди щасливіші, коли працюють удома

23.11.2016 | Кар’єра

Такого висновку дійшли вчені, які дослідили рутину та настрої офісних співробітників і тих, хто працює на дому.

Було проведено розгорнуте опитування, в якому брали участь близько 500 віддалених співробітників і понад 200 тисяч працівників різних офісів. Опитані представляли різні сфери діяльності та займали різні посади.

В результаті з’ясувалося, що фрілансери почуваються набагато щасливішими за своїх офісних колег, не будучи загнаними в жорсткі часові та поведінкові рамки, такі характерні для роботи в офісі. Натомість, працівники, які постійно перебувають в офісних приміщеннях, зазначали хронічну втому і роздратування, викликане шкідливими звичками колег. Серед останніх – гучний звук мобільного, постійні запізнення і перекури, гучне обговорення особистих питань по телефону, манера їсти за робочим столом їжу, що погано пахне, поява на роботі під час хвороби, порушення особистого простору, надмірна товариськість, безтактні питання і т.д.

Суттєву роль у незадоволеності офісною роботою відіграють ранній підйом і необхідність стояти в заторах вранці та ввечері. На відміну від своїх офісних товаришів, фрілансери подібних труднощів не зазнають, так само як і не стикаються з проблемою дрес-коду, що нервує значну частину «населення» офісів.

За підсумками дослідження, віддалені працівники набрали 8.1 бали, що перевищує показник у 7.4 бали, набраних офісними співробітниками. Загалом, у фрілансерів була відзначена більш висока самооцінка, ніж у їхніх офісних колег.