Хочете до Німеччини? Дізнайтеся, кого німці з задоволенням беруть на роботу

24.11.2016 | Новини

Багато наших співвітчизників сплять і бачать, як би перебратися до Німеччини. Адже німецька економіка – найбільша в Європі, й уже там, як багатьом здається, безумовно знайдеться місце для кожного. Втім, німці не поспішають працевлаштовувати у себе іноземців загалом і українців зокрема – якщо тільки мова не йде про фахівців високого класу в деяких вузькопрофільних галузях.

Серед таких галузей – інженерія у сферах судно-, машино- і автомобілебудування. Також дуже затребувані компетентні й досвідчені інженери у сфері будівництва та електротехніки. Якщо ви обізнані в одній із цих галузей, сміливо випробовуйте свої сили.

Вкрай затребуваним є медперсонал різних категорій – лікарі, медсестри, доглядальниці тощо; ця категорія працівників може розраховувати на хороший дохід, але за умови великого трудового навантаження.

Якщо ви маєте відношення до наукових досліджень, вам також будуть раді (якщо тільки у вас відповідна компетенція, адже вимоги до якості у німців дуже високі).
Користуються попитом і прості робітничі професії: зварювальник, електрик, муляр, монтажник і т.д. Однак влаштуватися на таку роботу не завжди просто, а дохід і умови праці будуть гірші (хоч і безумовно адекватніші, ніж в Україні, – з можливістю заробляти близько 50 тис. грн. на місяць при високій компетенції).

Ну і, за традицією, в пошані ІТ-фахівці, з можливістю заробляти 100-150 тис. грн. щомісяця за умови високої кваліфікації.