LinkedIn замість резюме: працює чи ні?

Ні для кого не секрет, що сьогодні рекрутери масово переглядають профілі кандидатів у мережі. Але, на відміну від «розважальних» соціальних мереж, LinkedIn – це ресурс, який може використовуватися й використовується як повноцінна заміна традиційного резюме. Втім, лише за умови його грамотного заповнення.

Щоб задовольнити вимоги кадровиків, заповніть свій профіль в LinkedIn максимально детально, не повторюючи помилки багатьох користувачів, чиї професійні сторінки не заповнені й на третину.

Ніяких кумедних псевдонімів – лише справжні ім’я та прізвище, як це прийнято в бізнес-середовищі. Контакти також повинні бути вказані, оскільки передбачається, що вам немає резону ховатися.

Неодмінно напишіть про вищу освіту, а також зробіть кілька коротких, але конструктивних позначок, як-от: «закінчив із відзнакою», «кандидат технічних наук», «захистив дисертацію на тему аеродинамічної авіатехніки» тощо.

Вкажіть два попередніх місця роботи з чітким переліком ваших функцій. Бажано, щоб ваш функціонал був адаптований під обговорювану вакансію.

Приділіть увагу своїм досягненням, що стосуються цієї посади: не пишіть цілим текстом, а перерахуйте їх по пунктах у стислій формі.

Обов’язкове перерахування ваших навичок – дуже коротко, й дуже близько до вакансії. Трьох-п’яти штук буде досить для складання про вас загального враження.

Й, наостанок, не забувайте регулярно оновлювати свій профіль, вносячи найсвіжіші зміни – наприклад, про отримання вами сертифікатів, про цитування ваших робіт, про нові результати, які приносять ваші попередні проекти, й т.д.