Українці не побачили користі від підвищення мінімальної зарплатні

21.04.2017 | Новини

Незважаючи на нібито позитивну подію – підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн., – українці не поспішають радіти. Так, більшість наших громадян зазначили, що зарплатна політика в їхніх компаніях анітрохи не змінилась. А у багатьох оклад навіть скоротився з огляду на те, що компанії почали перерозподіляти виплати між усіма співробітниками.

Неприємним сюрпризом стало і те, що сума в 3200 грн. – це, як виявилося, сума до оподаткування. Левова частка нової зарплатні йде на податки, і в реальності працівник отримує трохи більше 2500 грн. Це – один із найбільш дратівливих аспектів даного «підвищення», що його зазначають наші працюючі громадяни.

Ще один такий аспект – урізання надбавок, аби підлаштуватися під існуючий зарплатний фонд. Якщо раніше працівники отримували премії й таким чином штучно підвищували свою зарплатню, то тепер премії скоротили або взагалі прибрали – щоб відповідати новим зарплатним нормам.

При цьому багато українських працівників побоюються, що з підвищенням мінімалки неминуче зростуть ціни. Все це врешті-решт призведе до ще більшої інфляції, й українці опиняться в іще більш скрутному становищі, ніж до підвищення.

Позитивно ж налаштовані менш ніж 10% українців. Вони всіляко підтримують цю зміну і вважають, що це – вже хороший крок до підвищення матеріального добробуту їхніх співгромадян у майбутньому.