Вдома можна працювати ефективніше, ніж в офісі

02.05.2017 | Кар’єра

Не всі можуть і хочуть працювати в офісних приміщеннях – і людей багато, й добиратися по заторах. Утім, не кожному легко зважитися на роботу вдома – передусім через безліч відволікаючих чинників. Однак працювати вдома можна дуже ефективно, якщо дотримуватися кількох правил.

Досвідчені «домашні» працівники стверджують, що робота де і коли доведеться неефективна. Необхідно виробити чіткий графік і облаштувати робоче місце. Навіть якщо ви – людина творчої професії та «заряджаєтеся» від натхнення, робота вдома все одно вимагає організації, інакше ви ризикуєте швидко втратити відчуття часу.

Розбийте день на періоди і робіть між ними перерви на регулярне харчування і прогулянки, чергуючи останні з легкою зарядкою. Складно? Робіть це з будильником.

Виділіть певні інтервали часу на обговорення робочих питань у чатах – так ви не витрачатимете дорогоцінний час на непотрібні дискусії, а вирішите всі нюанси одним махом. Бажано планувати час на такі обговорення з вечора на наступний день.

З чим практично не ризикують зіткнутися офісні працівники, так це з тим, що домівка може набриднути. Втім, для людей, які працюють із дому, це один із найбільш серйозних факторів ризику. За статистикою, багатьох віддалених працівників утома від домівки жене назад до офісів. Аби уникнути цієї проблеми, регулярно міняйте свій письмовий стіл на лавку в парку, на столик у кав‘ярні або на улюблене крісло в коворкінг-зоні.