Чи швидко в Україні можна знайти роботу

06.05.2017 | Новини

Багато українців не наважуються звільнятися, боючись не знайти нове місце. Кадровий портал HeadHunter провів дослідження, щоб розібратись, як довго українцям зараз доводиться шукати роботу.

В ході вивчення цього питання з’ясувалося, що найменше часу на пошуки нового місця йде у металургів, енергетиків і працівників, задіяних у важкій промисловості. Це обумовлено гострою нестачею кваліфікованих кадрів у цих областях, тож професіонали без діла не засиджуються.

Цілком очікуваним швидке працевлаштування стало для ІТ-сфери та торгівлі: попит на айтішників наразі присутній буквально в кожній галузі, а продавці були затребувані завжди.

Поряд із зазначеними вище кваліфікаціями досить затребувані й працівники у сфері транспорту і логістики, а також у ЗМІ. Як і у фахівців вище, у представників цих професій іде на працевлаштування від декількох тижнів до декількох місяців.

Утім, є й такі області, в яких пошук роботи може зайняти рік, а то й більше. Зараз це державний сектор, сфера телекомунікацій, нафта і сировина, легка і харчова промисловість, а також фінанси та інвестиції, включаючи весь банківський сектор.

Загалом, статистика опитування є досить позитивною. Так, у 14% респондентів пошук роботи зайняв менше місяця, а більше року знадобилося лише 8% опитаних.