Зарплати у бюджетній сфері тепер прив'язані до прожиткового мінімуму

23.05.2017 | Новини

Українська влада вирішила відійти від традиційних виплат бюджетникам на основі мінімальної заробітної плати й прив’язала їх до прожиткового мінімуму. Це стосується будь-яких грошових нарахувань працівникам бюджетної сфери, а також виконавчих та інших органів влади, як-от: заробітна плата, винагороди, доплати та інші виплати. Ці зміни затверджені постановою № 335 Кабінету міністрів України від 18 травня поточного року.

“Уряд привів у відповідність до Закону України від 6 грудня 2016 р. № 1774-VIII акти Кабінету міністрів, якими регулюються питання встановлення окладів, доплат, винагород та інших виплат працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери, органів виконавчої влади та інших органів”, – повідомили в Кабміні.

Згідно з внесеними змінами, тепер вищезазначені виплати грунтуватимуться на прожитковому мінімумі, розмір якого з 1 січня 2017 року для працездатних громадян становить 1,600 грн.

У ситуації, коли розмір окладу працівника є меншим за прожитковий мінімум, згідно з новим законом такий оклад «підтягується» до суми прожиткового мінімуму – тобто 1,600 грн. – і відповідним чином оформлюється в рамках тарифної сітки в штатному розкладі бюджетної установи.

Раніше всі виплати бюджетникам формувалися виключно на основі мінімальної зарплати. Однак тепер цей алгоритм розрахунків буде повністю усунутий.