Захист бізнесу – справа керівника та адвоката

18.10.2019 | Статті

Законодавці, останнім часом, все активніше «спрощують» та «вдосконалюють» ведення бізнесу в Україні, а підприємствам та підприємцям необхідно докладати все більше зусиль, щоб встигати за цими новаціями. Вже найближчим часом треба чекати оновленого законодавства про працю, оподаткування, дозвільну систему, та ін. Тому, суб’єктам господарювання, бухгалтерам доведеться в черговий раз опановувати купу законодавчих, підзаконних та нормативних актів, щоб мінімізувати ризики та штрафи. Вдалим рішенням для багатьох представників бізнесу стало залучення до своєї діяльності професійного юриста, адвоката, який може не тільки надати компетентну консультацію, а й практичну допомогу на всіх етапах бізнес-процесу.

Етапи бізнес-діяльності, що вимагають підвищеної уваги:

  1. Започаткування бізнесу, що охоплює процедури, пов’язані з його організацією та реєстрацією. Якщо для підприємця це не досить складне завдання, то для підприємства існує чимало «підводних каменів» – підготовка статутних документів, встановлення взаємовідносин між засновниками, обрання системи оподаткування, отримання дозволів та ліцензій, тощо.
  2. Поточна діяльність. Діяльність жодного підприємства не обходиться без контрагентів та укладання договорів. Правильно укладений договір – гарантія захисту прав та інтересів підприємства, можливість мінімізувати ризики та матеріальні витрати. Залучення на цьому етапі компетентного профільного адвоката допоможе уникнути проблем з не доброчесними партнерами, оптимізувати витрати та не потрапити у поле зору контролюючих органів.
  3. Перевірки. Чимало держорганів контролюють, чи в законодавчому полі працює підприємство. Податкова служба, Інспекція з праці, Держгеокадстр, правоохоронні органи – це лише кілька органів, з чиїми перевірками доводиться стикатись працюючому підприємству, при цьому перевіряючі досить часто самі допускаються помилок. Більшість суб’єктів госпдіяльності не можуть розбиратися у всіх нюансах та вимогах, що висуває законодавство, тому погоджується з неправомірними висновками перевіряючих, навіть не намагаючись їх оскаржити.
  4. Припинення діяльності. Закриття бізнесу може відбуватися з різних причин – власне бажання, банкрутство, реорганізація, тощо. Це дуже клопітний етап, пов’язаний з перевірками, реєстраційними процедурами, остаточними розрахунками з контрагентами та працівниками, тощо.

Таким чином, ведення власного бізнесу висуває багато вимог його власникам. Законодавчі зміни, ризикові угоди, несумлінні партнери, перевірки органів контролю – це лише вершина айсбергу проблем, які доводиться вирішувати сучасному підприємцю. Професійний адвокат, який спеціалізується на наданні послуг в сфері бізнесу, може значно скоротити їх кількість, а також попередити їх подальше виникнення. Дізнатись подробиці можна за посиланням https://slinko.com.ua/uk/