6 корисних порад як швидко знайти роботу

На пошук нової роботи йде в середньому 43 дня. Це означає, що для реалізації деяких можливостей можуть знадобитися місяці, а для інших – кілька днів.

Навіть на хорошому ринку праці нелегко швидко знайти роботу! Якщо ви опинилися без роботи і відчуваєте фінансові труднощі, вам потрібна робота як можна швидше! На щастя, у нас є поради, які допоможуть вам швидко знайти роботу.

Ось кілька порад, які допоможуть вам швидко знайти роботу. У деяких випадках ці поради допомогли людям отримати нову посаду менш ніж за 30 днів!

Репутація

Цей пункт порад знадобиться тому хто шукає роботу не в перше, а вдруге або ще більше. Тому якщо Ви шукаєте свою першу роботу можете переходити до поради нижче. А всім іншим буде вкрай корисно скористатися зв’язками із колишнім роботодавцем і скласти документ під назвою характеристика з місця роботи. Він буде вкрай корисним оскільки майбутній роботодавець буде більше впевненим у вашій кваліфікації.

Використовуйте інтернет

Нетворкінг – це найшвидший спосіб отримати роботу. Одне дослідження показало, що 85% робочих місць заповнюються через мережі. Правильно, 85%!

Якщо ви якийсь час навчалися в коледжі або на роботі, у вас вже є мережа. У вас є контакти, колеги, начальники та інші зв’язки. Ви повинні використовувати цю мережу в своїх інтересах. Фактично, нетворкінг продовжує залишатися одним з кращих способів швидко знайти роботу.

Часто ваші контакти будуть знати про вакансії, які ви інакше могли б упустити. Співробітники і керівництво знають про можливості працевлаштування задовго до того, як вони з’являються на дошці оголошень. Коротше кажучи, повідомте своєї мережі, що ви шукаєте нову роботу!

Шукайте в потрібних місцях

Є маса сайтів з пошуку роботи. Переконайтеся, що ви шукаєте роботу на всіх популярних сайтах пошуку роботи. Наприклад сайт вакансій Indeed, це найбільша дошка оголошень про вакансії в США і Канаді. Компанія Indeed, заснована в 2004 році, обслуговує майже 258 мільйонів шукачів по всьому світу. На веб-сайті дуже легко орієнтуватися і він містить оголошення про вакансії від Indeed, а також з сотень інших форумів. В України основними майданчиками для пошуку роботи є Work, Robota або OLX.

Ставтеся до пошуку роботи як до роботи

Коли ви без роботи і вам потрібно швидко її знайти, пошук роботи стає вашою роботою. В результаті ви повинні ставитися до цього так. Не використовуйте це просто як привід пізно лягати спати кожен день. Замість цього намагайтеся підтримувати свої хороші робочі звички. Вставайте кожен день, як зазвичай, снідайте і приступайте до пошуку роботи. Постарайтеся скласти щоденний графік з розбивкою часу, витраченого на різні аспекти ваших зусиль з пошуку роботи. Перш за все, не сидіти за комп’ютером, чекаючи, поки до вас прийде робота. Так, вам слід використовувати інтернет-ресурси, щоб знайти роботу, але вам також потрібно протерти тротуар (віртуально) і працювати над цим.

Зв’яжіться з роботодавцем безпосередньо

Це відмінний спосіб отримати більше співбесід. Складіть список з 10-15 компаній, в яких ви хотіли б працювати. Тепер перевірте веб-сайти компанії, щоб дізнатися, які вакансії доступні. Якщо можете, надішліть своє резюме електронною поштою безпосередньо менеджеру по найму або до відділу кадрів. Спробуйте звернутися в службу підтримки, щоб отримати правильну адресу електронної пошти для менеджера по найму або відділу кадрів. Це не спрацює у всіх компаніях, але це досить простий спосіб виділитися, якщо ви можете звернутися безпосередньо, щоб представитися!

Будьте гнучкими

Коли ви намагаєтеся знайти роботу швидко, дуже важливо зберігати гнучкість. Часто буває неможливо знайти ідеальну роботу, коли ви працюєте в умовах обмеженого часу. В таких обставинах також неможливо гарантувати, що ви отримуєте саме ту зарплату, на яку розраховуєте.

Це нормально, якщо ви влаштуєтеся на роботу, що виходить за рамки вашої звичайної області, рівня або рівня оплати. Можна працювати на фрілансі, працювати неповний робочий день або пробувати тимчасові і сезонні посади. Важко знайти роботу, тому, якщо вам трапиться нагода, ви повинні серйозно її розглянути.

Отже можна швидко знайти нову роботу, але ви повинні бути відданими і вивчити всі свої варіанти