Три фактори, які потрібно врахувати, перш ніж купувати ноутбук Acer

27.07.2023 | Статті

Ноутбук Acer — чудовий вибір для тих, хто шукає надійний, продуктивний і стильний гаджет. І якщо ви користуєтеся продукцією бренду, то напевно захочете оновити старий лептоп на пристрій тайванського виробника.

Але з огляду на асортимент компанії, буде складно орієнтуватися в нових моделях. Після прочитання цієї статті ви зможете легко визначитися з оптимальним варіантом для себе.

Серія ноутбука

Ноутбуки Acer представлені в різних лінійках, усі вони відрізняються за призначенням, дизайном і характеристиками. Наприклад, Aspire — це універсальні ноутбуки для повсякденних завдань, роботи та розваг, а Swift — це тонкі та легкі ноутбуки з високою автономністю та швидкістю роботи.

Серія Spin — конвертовані ноутбуки з сенсорним екраном, які можна використовувати як планшет або ноутбук, а купити Асер Нітро найкраще для геймінгу та роботи з вимогливими додатками. А якщо ви творчий професіонал, для вас передбачена лінійка ConceptD — ноутбуки з відкаліброваним екраном, хорошою кількістю портів і продуктивним «залізом».

Інтегрована чи вбудована відеокарта?

Неігрові моделі постачаються з одним із двох типів графічних адаптерів:

  • ноутбуки з вбудованою графікою споживають менше енергії під навантаженням, але не можуть впоратися з вимогливим софтом;
  • гаджети з дискретною відеокартою дають більше продуктивності в складних програмах, але швидко витрачають заряд у такому режимі.

Вибір типу графічного процесора дає змогу скоригувати бюджет: за пристрій із дискретною картою потрібно заплатити більше.

Параметри екрана

Від розміру екрана залежить зручність перегляду відео, читання тексту, роботи з графікою та інших завдань. Водночас діагональ визначає мобільність і компактність. Що більший дисплей, то складніше транспортувати гаджет, але приємніше та зручніше використовувати. Залежно від моделі ви можете вибрати компактні 13 дюймів, збалансований варіант на 14-15 дюймів, і громіздкий, але такий, що забезпечує кращий візуальний досвід, 17-дюймовий ноутбук.

Також варто звернути увагу на роздільну здатність екрана: що вона вища, то чіткіша і картинка. Особливо добре це помітно на великих діагоналях.

Intel Core чи AMD Ryzen?

Процесор відповідає за швидкість і продуктивність гаджета. Acer встановлює в лептопи рішення двох відомих брендів: Intel і AMD. Який із них обрати? Це залежить від ваших завдань і бюджету. Процесори Core мають високу тактову частоту, більше ядер, але коштують дорожче. Це чудовий варіант для ігрових пристроїв та офісних рішень.

Чипи Ryzen отримують більше кеш-пам’яті, а «цінник» на них нижчий. Вони добре справляються з роботою у творчих додатках, а процесори початкового рівня будуть кращими для користувачів з обмеженим бюджетом.

Як бачите, вибрати ноутбук Acer не так складно, якщо врахувати три головні чинники. Вони допоможуть швидше визначитися з моделлю, яка відповідатиме вашим потребам.