Вибраємо меблі для спальні

20.11.2022 | Статті

Плануєте оновити саме святе місце в квартирі – спальню? Нині в магазинах великий вибір меблевих гарнітурів, різного дизайну та фактур, серед яких нескладно заплутатися у пошуках найкращого. Хочете зробити безпомилковий вибір? Тоді вам точно потрібні поради, які допоможуть спальні купити потрібного стилю, із якісного матеріалу та зручної функціональності.

Ліжко

Це, мабуть, найважливіший предмет кімнати, без якого складно уявити спальню. Вибираючи ліжко, врахуйте деякі моменти:
1. Розмір спального місця – воно повинно пропорційно відповідати кількості людей, які будуть на ньому спати, а також габаритам простору.
2. Конструкція – якщо кімната буде використовуватися не тільки для сну, краще звернути увагу на моделі, котрі розкладаються, дивани.
3. Матрац – його обирають виходячи з ваги лежачих, потреб у підтримці хребта, жорсткості, сезонності.
Вартість – коли не можеш наважитися, спальні ціна низька чи висока – завжди можна знайти собі баланс, що відповідає можливостям.
4. Дизайн – повинен «вписуватися» в загальну обстановку.
5. Якість – звісно, не кожен може дозволити собі взяти з цільного дерева та зі складними механізмами, але є й довговічні недорогі моделі.

Інші меблі

Складно уявити собі спальню без:
– шафи або гардеробної;
– комода;
– приліжкових тумбочок;
– туалетного столика або трюмо.

Їх також обирають із огляду на розміри, колір, дизайн кімнати, якість.

Екологічність

У кімнаті, в якій плануєте спати, немає місця для токсичних та шкідливих речовин. Краще спальні купити з натурального дерева або інших гіпоалергенних матеріалів. Крім того, такі меблі найчастіше мають ще вагомі переваги – якість і довговічність.

Функціональність

Здавалося б, що може бути функціонального в спальні, але ні, особливо ця характеристика важлива для невеликих кімнат. Меблі-трансформери можна буде використовувати на повну, а при цьому вони займатимуть мінімум простору. Комод, наприклад, може перевтілитися в стіл або шафа зберігати в собі телевізор. Виграшно виглядають різні консолі.

Кольорова гама

Традиційно для кімнати вибирають пастельні та нейтральні тони, але в них можна виконати оздоблення. Самі меблі цікаво підібрати контрастніші чи насиченіші, тим паче, що від цього ціна спальні не зміниться. Добре виглядає поєднання різних тонів одного кольору. Перш, ніж зупинитися на одному тоні, програйте в голові сценарій загальної концепції і чи буде це актуальним за кілька років.