Заміна стояка, труб у квартирі - батареї опалення, каналізації, гарячої холодної води

14.02.2023 | Новини

Послуга заміни стояка та труб дуже актуальна у житлових будинках. Її рекомендується виконувати не лише у разі виникнення аварійних ситуацій, а й при покупці квартири чи виконанні капітального ремонту. Для сучасних сантехнічних робіт використовують якісні зносостійкі труби. У нашій компанії заміну труб і стояка виконують найдосвідченіші та професійні сантехніки, які виконують роботи максимально якісно та в стислий термін. До основних етапів заміни стояка відноситься:

  1. Проектування нового водопроводу з її прив’язкою до загальних побутових стояків;
  2. Демонтаж старої водопровідної системи. Труби відрізаються та виймаються з перекриттів. Перед цим слід домовитись із комунальними службами про відключення води;
  3. Монтаж нових труб для стояка та водопровідної системи;
  4. Підключення водопроводу квартири до загальної системи та його перевірка;

Після заміни водопроводу та стояка у квартирі може рекомендуватися проведення заміни та сантехнічних приладів. Все залежить від їхнього стану та фінансових можливостей. Наша компанія пропонує заміну стояка та водопровідних труб якісно та швидко, також інші сантехнічні послуги.

Чому варто довірити сантехнічні роботи саме нам?

У нашій компанії Ви можете оформити виклик сантехніка додому у Львові. Основною проблемою старих багатоквартирних будинків є протікання каналізаційних стояків, а також труб гарячого та холодного водопостачання. Негативні фактори, що провокують протікання, впливають на стінки труб зовні та зсередини – це можуть бути тріщини, корозія, порушення герметичності матеріалу та ін.

Як правило, протікання не виникає локально, якщо проблема з’явилася, краще замінити стояк по всьому під’їзду. По можливості варто домовитися із сусідами на загальну зміну каналізації, у цьому випадку витрати на монтажні роботи будуть меншими, відсоток виникнення нових протікань значно знизиться. При частковій заміні протікання можуть виникати не тільки на старих ділянках, що залишилися, але і на стиках труб. При заміні рекомендується використовувати поліпропіленові труби, вони практичніші, довговічніші.

Відмінності старих та сучасних стояків

Старі стояки при своїй низькій вартості добре справляються з підвищеною температурою та тиском, що виникає всередині труби. Їх практичність знижена, тому що стінки труб схильні до корозії, утворення вапняного нальоту, велика вага труб створює труднощі при проведенні робіт з монтажу.

Труби з поліпропілену є сучасним і більш популярним матеріалом, на стінки таких труб корозія не впливає. За доступною ціною можна придбати міцний і еластичний матеріал, завдяки своїй легкості вони встановлюються швидко і легко, не схильні до перепадів температур.

Підготовка до монтажних робіт

Для проведення монтажних робіт на об’єкті потрібно:

  • Дозвіл на проведення робіт;
  • Вимкнення стояка сантехніком;
  • Оповіщення мешканців під’їзду про відключення води та проведення робіт;
  • Узгодження заміни із сусідами по стояку.

У тому випадку, коли згоди не вдалося досягти, є два варіанти щодо вирішення проблеми, що склалася.

  • Варіант 1 – вирішення проблеми через суд, мінус цього варіанту – очікування припису, що може затягнутися на невизначений час.
  • аріант 2 – заміна труб у тих квартирах, в яких було надано доступ, з’єднання при частковій заміні може виявитися недостатньо міцним і надійним.

Замінити каналізаційний стояк можна самостійно, але все ж таки варто для монтажних робіт викликати фахівців, які гарантовано виконають заміну. Найголовніше визначитися з варіантом труб – старі чавунні чи сучасні з поліпропілену, а далі довіритися професіоналам.