Характерні особливості пакетних перемикачів

16.05.2023 | Статті

В наші дні розвиток технологій не може існувати без високоякісного електротехнічного обладнання. Компанії витрачають значні ресурси, щоб виробляти надійні та довговічні пристрої. Одним з яскравих прикладів є кулачковий перемикач, ключовою особливістю якого є його висока зносостійкість. Такі пристрої займають особливе місце у сфері електротехнічної продукції.

Кулачковий перемикач: конструкція приладу

Поворотні або кулачкові моделі характеризуються особливою конструкцією. У продажі є пристрої з різною кількістю робочих полюсів. Модельний ряд пропонує варіанти з показником від 1 до 3. Такі включають кілька комутаційних пакетів,  в будову яких входять рухомі і нерухомі контакти.

64621bf41bfe6.webp

Перший тип контактів кріпиться на поворотному штирі, для виготовлення якого використовуються виключно ізоляційні матеріали. Цей штир може обертатися і фіксується на прямих кутах повороту. Нерухомі контакти кріпляться на полімерних шайбах та мають вигляд ножів.

Бренду АСКО-УКРЕМ використовує усі озвучені принципи побудови, що дозволяє забезпечити надійність і стабільність роботи установки, забезпечуючи безпеку електричних систем.

Важливою перевагою кулачкового перемикача є його універсальність. Він може бути використаний не тільки як основний елемент комутаційного обладнання, але і як додатковий компонент у складних системах управління, де він забезпечує зручне та надійне управління потужності.

64621bf42f8a4.webp

Особливості пакетного перемикача серії ПКП Е9

Це універсальний пристрій, який використовується у різних електричних системах. Вимикач спроможний працювати при струмі від 16 до 100 А, з показником напруги змінного типу до 660 В і постійного типу до 440 В. Він використовується як:

  • засіб для управління електроустаткуванням у системах розподілу електричної енергії;
  • приладдя з ручним керуванням для рідких включень та відключень;
  • пристрій для управління асинхронними типами двигунів незначної потужності в електричних ланцюгах з наявним змінним струмом.

Чим вигідно купити пакетні перемикачі?

Одна з найсуттєвіших особливостей пакетного перемикача серії ПКП Е9 – став довговічний режим роботи. Виробник, корпорація АСКО-УКРЕМ, наголошує на його високій зносостійкості, що виражається у співвідношенні електричної та механічної стійкості 200000 та 600000 разів відповідно. Це означає, що пристрій може працювати довгий час, навіть при інтенсивному використанні.

Невеликі розміри цього кулачкового перемикача дозволяють зекономити простір, в порівнянні з більш громіздкими рубильниками, що виконують подібні функції. Цей перемикач пакетний має унікальну конструкцію, яка гарантує подвійне відключення подачі енергії під час його вимкненого стану.

Більш того, завдяки спеціально вставленій пружині, розірвання електричного ланцюга проводиться одразу, що сприяє швидкому гасінню електричної дуги, що формується у цей момент. Це забезпечує більш тривалий термін служби контактів. Іскрогасні шайби, які розташовані між рухомими контактами, також націлені на оперативне гасіння дуги. При нагріванні від неї, шайби виділяють газ, що проходить через щілини пакета і гасить дугу.