Міфи та факти про натяжні стелі

15.06.2023 | Статті

Yn4Z5E2uUrKA7hyYZSMYk1Vkwq5iP-4MXkfBx4Hvgcf1QlwsINw7mz3C1aD1ehJjifTrURhrN8EAd115wl53jyoRUGQe3cYHnh4y28AgVcXl7uvA-nc2Zyg5uWspo66iNavPHxaUnlpvffZzanCvS9M

Попри те, що натяжні стелі давно використовуються при облаштуванні інтер’єрів, щодо них досі побутує багато міфів. Це пов’язано перш за все із тим, що люди зазвичай звертають увагу на інформацію викривального характеру. А саме – негативний досвід тих, у кого встановлення натяжних стель викликало проблеми. Недобросовісні виробники, продавці та монтажники схильні приписувати своїй продукції й послугам всі найкращі характеристики, навіть якщо полотна чи якість робіт вкрай неякісні. І споживачі, повіривши їм чи історіям про такі випадки від друзів чи родичів, ставляться до застосування натяжних конструкцій з пересторогою. Уникнути подібних ситуацій можна, довіряючи лише надійним компаніям. Так, замовити встановлення натяжних стель можна за посиланням https://www.briton.com.ua/khmelnytskyi. У портфоліо компанії є зразки успішно виконаних проєктів, а всі полотна сертифіковані.

Які міфи щодо натяжних конструкцій найпоширеніші та чому вони не відповідають дійсності?

ZNnHqKQAlbZCc7-k9BASXO9qJrsmrJsuLlJdn1WByWhZGnKUbY0_p_ucAEcVwyydSnnZ6eBzMERTyzuXXSw4igdmrX-EBvesv72cLh5cO5VZBIzz8JKsbBNc8BovcLt7I64qcAV7n0_wM8I49EOgUqY

Отже, до поширених міфів відносяться:

  • Небезпека для здоров’я. Матеріалом виготовлення плівки слугує ПВХ – полівінілхлорид. Це волокно є синтетичним полімером. Проте, сам він не приносить шкоди здоров’ю, якщо при виготовленні були дотримані всі норми. Вироби із ПВХ, які призначені для застосування у житлових чи громадських приміщеннях, обов’язково проходять експертизу та мають відповідні сертифікати. А от відсутність таких документів уже повинна насторожити – це означає, що гарантій якості немає.
  • Полотна горючі. Тут знову питання якості. Плівка чи тканина, які відповідають нормам, не загоряються, а повільно плавляться. Щоб уникнути загоряння конструкції, необхідно потурбуватись, щоб освітлювальні прилади були правильно підключені. Тому оптимально замовити натяжні стелі з встановленням руками досвідчених спеціалістів, які виконають все «під ключ» згідно з правилами безпеки.
  • Специфічний запах після монтажу – ознака неякісного матеріалу. Це не правда – полімери під впливом високої температури, яка виникає під час використання теплової гармати, виділяють запах, і це норма. Він повинен зникнути уже через декілька днів – достатньо регулярно провітрювати приміщення. Якщо запах залишається надовго, хоча кімната провітрювалася – це вже дійсно підстава для підозр. Тканинні полотна виділяють менше запахів, оскільки гаряче повітря при їх встановленні не застосовується.
  • Конструкції складно чистити. Насправді потрібно тільки регулярно протирати пил м’якою тканиною, при потребі – зволоженою. Якщо є забруднення, варто застосувати мильний розчин. А глянцеве полотно, щоб уникнути плям від води, потрібно після миття протирати насухо. Абразивні та агресивні засоби, жорсткі щітки під забороною – вони можуть пошкодити матеріал.
  • Полотно з часом провисає. Розм’якшення плівки можливе тільки при температурі у +70 градусів, що у нормальних умовах неможливо. Імовірне незначне провисання у великих за площею приміщеннях, однак візуально воно непомітне, і жодних незручностей не викликає.
  • При пошкодженні стелю важко ремонтувати. Плівка здатна втратити цілісність від порізу гострими предметами – це факт. Порушення правил експлуатації, а саме, контакт з абразивними засобами чи жорсткими інструментами для чищення – також шкідливо для плівки. Коли таке трапилося, не варто панікувати. Дрібні дефекти можна виправити спеціальним клеєм, а якщо пошкодження значні – з цим справляться професіонали, і доволі швидко.
  • Встановлення конструкцій дуже вартісне. Безумовно, дешеві матеріали та послуги з монтажу не можуть бути якісними. Однак, вартість хорошої конструкції не така вже й висока. Ціна залежить від виробника полотна, складності робіт із встановлення – так, дворівнева натяжна конструкція чи стеля з оригінальним підсвічуванням буде коштувати дорожче, ніж лаконічний варіант.

Як висновки – не варто боятись обирати натяжні стелі для свого помешкання. Пересвідчившись, що полотно якісне, обравши перевірену компанію для монтажу та дотримуючись правил експлуатації, можна бути впевненим, що стеля не принесе жодної шкоди, довго зберігатиме свої характеристики та тішитиме членів сім’ї й гостей своїм привабливим виглядом.