Українські ІТ-компанії продовжують набирати оберти

13.12.2016 | Новини

Якщо ви й досі в роздумах щодо подальшої кар’єри, новина про те, що українська ІТ-індустрія продовжує стрімко розвиватися незважаючи на кризу, може зумовити ваші подальші кроки.

Як свідчить останнє дослідження ринку, в першому півріччі поточного року кількість персоналу найбільших ІТ-компаній країни зросла майже на 2,000 осіб, що говорить про позитивну динаміку розвитку галузі. Хороший знак – що ІТ-ринок більше не називає політичну нестабільність ключовим чинником ризику своєї роботи, як це було в минулому році: зовнішні проблеми завжди складніше розв’язувати, й це робить бізнес дуже нетривким. Реальна ж проблема, яка може сильно гальмувати розвиток ринку, – це брак кваліфікованих кадрів. Проте, аналітики стверджують, що з нею впоратися компаніям цілком під силу самостійно.

За традицією, лідером ІТ-ринку України є EPAM, кількість співробітників якої сягнула 4,500 осіб. Другий номер – SoftServe, у якої трохи більше 4,000 працівників. Однак не лідерами єдиними жива індустрія, й у своїх пошуках ви можете звернути увагу на таких сильних гравців національного ринку як «тисячники» Netcracker, Infopulsе і NIX Solutions, а також менш чисельні, втім не менш сильні Miratech, Terrasoft, Lohica або Plarium.

Більш ніж 60% компаній планують помірне зростання, що є хорошим прогнозом і говорить про регулярну появу нових вакансій. Компаній, що не планують зростання, не набереться й 5%. З огляду на все вищезазначене у хороших фахівців – великі можливості закріплення в індустрії вже зараз.