Донація ооцитів у Києві. Як стати донором яйцеклітин у "Медичному центрі ІГР"?

27.02.2021 | Новини

У клініках репродуктивного здоров’я, в тому числі в “Медичному центрі ІГР” у Києві, проводяться програми екстракорпорального запліднення з використанням донорських статевих клітин. Забір матеріалу у донорів проводиться після комплексної діагностики та відбору кандидатів. Ви можете взяти участь в програмі донації ооцитів в медичному центрі, отримати гідну винагороду і допомогти парам з діагнозом безпліддя обзавестися дитиною.

Хто такі донори ооцитів?

Донорство ооцитів може знадобитися у різних випадках. Найбільш часті причини використання генетичного матеріалу у жінок-пацієнток:

  • Відсутність власних статевих клітин, придатних для запліднення, або їх низьку якість.
  • Висока ймовірність передачі потомству генетичних патологій.
  • Рання менопауза (згасання статевої функції).
  • Синдром виснажених яєчників.
  • Відсутність відповіді яєчників на гормональну стимуляцію овуляції.
  • Абсолютне безпліддя.
  • Відсутність яєчників після оперативних втручань або травм.
  • Кілька невдалих протоколів ЕКО в анамнезі.

Проведена у анамнезі променева або хіміотерапія, яка призводять до дефектів генетичного матеріалу і робить його непридатним для використання для подальшого запліднення.

Одна або кілька вищевказаних причин є прямим показанням для застосування у протоколі ЕКО донорських статевих клітин. Навіть при важких формах безпліддя, жінка може сподіватися на успішне зачаття саме завдяки використанню донорських ооцитів.

Як стати донором яйцеклітин в Інституті Генетики Репродукції?

“Медичний центр ІГР” проводить строгий відбір жінок-кандидатів у донори. Діагностика виконується на безоплатній основі. Донор отримує можливість пройти повне обстеження у сучасній клініці репродуктивного здоров’я і при цьому допомогти бездітним сім’ям.

Стати донором можуть не всі бажаючі. Основні мінімальні вимоги для участі в донорських програмах:

  1. вік до 30 років;
  2. відсутність важких хронічних захворювань і патологій, які є протипоказаннями для застосування гормональної стимуляції овуляції;
  3. відсутність генетичних порушень;
  4. не дуже виражені фенотипні ознаки;
  5. наявність (як мінімум) одної здорової дитини.

Медико-генетичне консультування та обстеження донорів виконують лікарі вищої категорії з багаторічним досвідом роботи в репродуктивній сфері. Лабораторні та інструментальні методи дослідження проводяться на обладнанні експертного класу.

Переваги участі в програмах донації ооцитів (яйцеклітин) в клініці IGR

Донори ооцитів (яйцеклітини) у медичному центрі IGR можуть розраховувати на грошову компенсацію за витрачений час. Участь у програмі є конфіденційним і проводиться за наступним алгоритмом:

  • Відбір донора (на підставі анкети донора, комплексної діагностики, оцінки фенотипічного портрета).
  • Синхронізація менструального циклу донора і пацієнтки.
  • Безпосередньо протокол ЕКЗ (з пункцією ооцитів донора та подальшим заплідненням статевих клітин в лабораторних умовах спермою партнера).

Новітні технології кріоконсервації дозволяють проводити заморозку статевих клітин на тривалий термін. У медичному центрі створено власний кріобанк, де зберігаються статеві клітини донорів. Використання заморожених статевих клітин має масу переваг і дозволяє планувати початку програми протоколу в будь-який зручний момент часу поза межами дозволеного діапазону менструальних циклів донора і реципиентки.

Використання розморожених статевих клітин не впливає на ефективність лікування. Для кріобанку виконується ретельний відбір ооцитів, які використовуються для подальшого використання в донорських програмах.