Що таке кокон і чи потрібен він для новонароджених?

09.03.2021 | Новини

Все, що потрібно знати про кокони. Кокон це по своїй суті невеликий матрац (75 см в середньому), зроблений з гіпоалергенних матеріалів, з досить високими бортиками (до 15см). Такі матраци не вбирають вологу і запахи, через матеріалу (більшість виробів роблять з 100% бавовни і холлофайбера) кокон дихає і не втрачає форму. На бортиках знаходяться мотузки для стягування – завдяки такій тісній конструкції новонароджений буде відчувати себе максимально комфортно. Кокони імітують материнську утробу, що полегшує стрес, який відчуває кожна дитина в перші місяці життя, допомагає малюку адаптуватися до зовнішніх умов для спокійного сну.

Чи можна дитині спати в коконі? Або як привчитися до графіку сну

Спати в такому гніздечку можна і навіть потрібно – в коконі можна заколисувати новонародженого, тоді міцний і здоровий сон малюкові гарантований. В коконі положення тіла дитини максимально наближене до положення, в якому дитина провела 9 місяців життя – в природній позі ембріона.

Завдяки такій будові гніздечка дитина буде відчувати себе розслаблено і спокійно, через що можна не переживати про сон новонародженого. Так як новонароджені ще не вміють самостійно перевертатися, дитину можна зафіксувати в будь-якому необхідному положенні за допомогою спеціального фіксуючого пояса.

Тісний затишний простір гарантує міцний сон – випадково прокинувшись в гніздечці, дитина не злякається і не почне плакати. Завдяки наявності високих м’яких бортиків можна бути впевненим в тому, що з новонародженим нічого не трапиться – він не перекотиться, та не поранитися і т.д. Завдяки цій особливості дитина зможе відчувати себе захищено під час сну, наприклад, з вами в ліжку, в сусідній кімнаті або ж в гостях. Таке гніздечко можна спокійно переносити, не переживаючи за дитину.

Незаперечні переваги кокона:

  • Гіпоалергенний матеріал;
  • Безпечна конструкція, що максимально реалістично імітує дитині умови материнської утроби;
  • Можна використовувати з перших днів життя;
  • Висока мобільність – можна взяти куди завгодно;
  • Регулювання ступеня стягнутості кокона в залежності від параметрів малюка;
  • Можливість привчити маленьку дитину до сну;
  • Зникає необхідність сповивання та заколихування дитини.

Важко не погодитися з усіма описаними перевагами які надає батька кокон для новонароджених, тому якщо у вас наразі стоїть питання про покупку гніздечка для малюка сумнівів виникнути не повинно.