Робота за кордоном: як працевлаштуватися?

16.09.2021 | Статті

 

Дуже часто люди шукають підробіток не у своїй країні, а за кордоном. Це пов’язано з багатьма факторами: низьким заробітком в місті чи населеному пункті, бажанням побачити пам’ятки культури, спробувати місцеву кухню та ін. Якщо є бажання побачити іншу країну, легальна робота за кордоном це найкращий варіант.

Працевлаштування можливе самостійно: треба знайти компанію, яка приймає на роботу без досвіду. Але краще за все скористатися послугами спеціальних фірм, які відправляють громадян на заробітки без ризиків та самі підготовлюють пакет документів.

Як знайти роботу в іншій країні?

Доступний спосіб пошуку вакансій – онлайн-сервіс. Ресурс дозволяє вибрати місто, де є бажання працевлаштуватися, сферу (ресторани, будівництво, маркетинг) на інші важливі моменти.

За допомогою сервісів не складно побачити, які вакансії актуальні, скільки вдасться заробити грошей. Популярні посади знаходяться в окремих розділах сайтів.

Ще один варіант, як знайти роботу за кордоном – звернутися до компанії, яка займається підбором вакансій та людей, у яких є здібності до тієї чи іншої праці. В останній час популярна робота в Голландії, особливо догляд за квітами. Вони ростуть в теплицях, а робітники повинні слідкувати за тим, чи з’являються шкідники, підрізати рози, робити все, щоб квіти мали товарний вид.

Список актуальних вакансій в Голландії:

  • прибиральники готелів;
  • різноробочі;
  • працівники на фермах;
  • пакувальники на фабрики;
  • охоронці;
  • няні;
  • зварювальники.

Досить актуальна робота в готелях та невеликих кафе. Якщо людина знає як мінімум англійську мову, то їй буде легко влаштуватися на посаду, яка відповідно оплачується.

Переваги роботи за кордоном

Оскільки ринок праці в Україні досить специфічний, люди намагаються працевлаштуватися в Європі, інколи летять до Америки. В іншій країні можливо реалізувати свої здібності і заробити на цьому.

Переваги:

  • створюються умови для професійного розвитку;
  • заробітна плата вища у 2-3 рази, ніж в Україні;
  • інколи є місце для проживання, можливе безкоштовне харчування;
  • за рахунок спілкування з іноземцями, вдасться швидше заговорити англійською мовою;
  • нові знайомства;
  • знайомство з традиціями, культурним досвідом;
  • якщо людина буде постійно легально працювати та проживати в Європі, то з плином часу відкривається можливість отримання громадянства.

В європейських країнах навіть люди без досвіду отримують непогану зарплату. Якщо людина зможе підтвердити свою кваліфікацію і рівень підготовки, то через 1-2 місяці її підвищать. Робота за фахом дасть можливість побудувати кар’єру.

Поради, як знайти роботу за кордоном?

Частіше за все українці займаються пошуком підробітку в іншій країні через знайомих та друзів, які вдало з’їздили до Європи та привезли заробіток додому. Вони можуть порекомендувати фірму та навіть замовити словечко.

Деякі компанії працевлаштовують сімейні пари або людей із дітьми. На заробітки нерідко їдуть люди, віком більш ніж 40-50 років. Вони шукають роботу через інтернет: відправляють резюме та чекають відповіді.

Екстремали їдуть до Голландії, Німеччини чи Хорватії без місця працевлаштування. Вони ходять по різним компаніям та пропонують свої послуги. Частіше за все вони працюють нелегально і за невелику оплату. Великі шанси, що люди погодяться на посаду різноробочого і не на досить вигідних умовах.

Рекрутери – фахівці, які виступають посередниками між роботодавцем і претендентом, допомагають зайняти бажану посаду. Їм прийдеться заплатити, але професіонали домовляться про офіційне працевлаштування по візі. Також можна буде розраховувати за безпечну співпрацю. Агентства швидко відправляють охочих за кордон: головне, щоб у людини було бажання та кошти на перший місяць проживання.