Як вибрати чохол для улюбленої валізи -

09.07.2023 | Статті

Якщо ви часто їздите у подорожі або у відрядження по роботі, у вас, напевно, є валіза. І ви також знаєте, що його в аеропорту потрібно упаковувати в плівку або спеціальний чохол. У плівку загорнути поклажу можна самостійно або за гроші прямо в аеропорту. Але ті, хто регулярно користуються послугами авіакомпаній, все частіше вважають за краще купувати чохли.

64a7158058c18.webp

Чохли на валізу від ТМ CoverBag

Навіщо вони взагалі потрібні й у чому їх переваги перед звичайною харчовою плівкою? На що звернути увагу під час вибору? Чи зручно їх одягати на валізу?

Для чого потрібний чохол на валізу?

Почнемо з того, навіщо цей чохол взагалі потрібен. Можна просто плівкою обмотати і все, ніяких проблем. Тому розберемо переваги такого аксесуара:

  • Оригінальний чохол із яскравим принтом допоможе швидко виділити ваш багаж серед інших на стрічці транспортера.
  • Чохол захищає валізу від потертостей та подряпин під час подорожі.
  • Захищає багаж від швидкого розтину (злодії знадобиться час, щоб зняти чохол).
  • Якщо ваш саквояж вже побачив всяке і виглядає не найпрезентабельнішим чином, барвистий чохол допоможе оновити його зовнішній вигляд.
  • Чохол швидше вдягати та знімати, ніж плівку.
  • Чохол прослужить вам досить довго, на відміну одноразової плівки.
  • Якісний чохол для валізи ви можете сміливо випрати у пральній машинці, і при цьому він не втратить свій зовнішній вигляд та властивості. Найчастіше чохли на валізи роблять з неопрену та спандексу. Матеріал при розтягуванні утворює рівномірний малюнок, так що багаж виглядатиме найкращим чином.

Як визначити розмір валізи для чохла?

Перш ніж бігти в оффлайн або онлайн магазин за чохлом для валізи, потрібно вибрати його розмір. Так-так, немає єдиного універсального розміру. Вони відповідають габаритам саквояжів. Як дізнатися розмір чохла для валізи? Для цього достатньо виміряти ваш багаж. Найчастіше орієнтуються по довжині, але про всяк випадок варто виміряти і ширину валізи.

Це допоможе вам вибрати чохол для валізи за розміром, інакше, якщо чохол буде занадто малий або занадто великий, ви не зможете користуватися ним. Маленький, якщо натягнеться на саквояж, швидко почне тріщати по швах. А великий, через тканину, що обвисає, плутатиме колеса, чіплятиметься і швидко порветься.

Ідеально, якщо ви маєте можливість купити валізу одночасно з чохлом, тоді ви зможете приміряти та визначитися з габаритами відразу на місці. Але й у виборі чохла для вже існуючої валізи немає нічого складного.

Залежно від виробника розмірна сітка може дещо змінюватися. Тому обов’язково перевіряйте точну відповідність габаритам вашої валізи.

Розміри чохла:

У буквеному позначенні (від S до XL),
Позначення словами (small, medium, large).

Якщо брати стандартні позначення, вони виглядають так:

S для невеликих компактних саквояжів, висота яких не перевищує 45-55 см,
M для валіз середнього розміру з висотою близько 55-66 см,
L для великих саквояжів із габаритами від 66 до 71 см,
XL – для великих валіз з висотою 71 і більше см.
Зустрічаються також чохли на дуже малі валізи розміру XS. У цьому випадку висота саквояжу не повинна перевищувати 45 см.

Обов’язково враховуйте розмірну сітку під час вибору чохла. Якщо не впевнені – краще проконсультуйтеся з продавцем, щоб уникнути помилок.

Який матеріал чохла кращий?

Якість чохла визначається, зокрема, матеріалом виготовлення. Якщо брати всі варіанти, то для виготовлення захисного чохла використовують:

Неопрен. Такі чохли легко надіти та зняти завдяки високій еластичності матеріалу. Неопрен хороший тим, що здатний прослужити довгий час і при цьому не втратити яскравості забарвлення. Також матеріал стійкий до перепадів температури.
Дайвінг. Матеріал із складом 90/10 поліестер/еластан. Відмінно обтягує валізу, не меніться і не боїться води. Після прання дуже швидко висихає та не линяє навіть при яскравих відтінках. У разі додавання віскози виходить мікродайвінг, який також відрізняється чудовою еластичністю та стійким до розриву.
Тканина. Виготовлені з якісної тканини, такі чохли захищають від пилу і бруду і нормально переносять численні прання. Але при цьому вони повністю відсутні водонепроникність.
ПВХ. Найбільш бюджетний варіант із усіх перерахованих. Зазвичай у таких чохлів стінки є прозорими або частково прозорими. По суті це товста плівка з полівінілхлориду. Відмінно захищає багаж від пилу, бруду та вологи. І максимально простий у догляді – достатньо протерти серветкою.
Поліестер. Показує хорошу зносостійкість та міцність, з чохла легко видаляються забруднення, можна прати будь-яким способом.

Вибір залишається за вами – який чохол вам більше сподобається зовні та буде доступний за бюджетом. Крім того, пам’ятайте, що тканинні чохли не захистять багаж від дощу, а найлегше з цим впораються варіанти з ПВХ та полістеру.