Термінали збору даних від Technologic ідеальні помічники при обробці та зберіганні інформації!

01.10.2023 | Новини

Ефективне функціонування більшості сучасних торгових компаній та великих універсамів неможливо уявити без спеціальних електронних пристроїв терміналів збору даних (далі ТЗД). Особливо незамінні вони на складах: навіть невеликих, а тим більше великих, промислових.

Що таке термінал збору даних?

Будь-який ТЗД це портативний електронний пристрій, як правило, компактний за розміром, який дозволяє оператору отримувати інформацію про певний товар швидко та повністю. Нерідко ТЗД також називають считувачем штрих-кодів. У більшості випадків це вірно, хоча деякі моделі можуть не мати такого считувача у своїй конструкції. Як правило, кожен ТЗД оснащений вбудованою клавіатурою для введення даних або сенсорним дисплеєм.

TKzTMwAkOLLEtba_mEggniF7QLrA1p2Az7iV2PFBdcbnGooxA1xrWqDVJqjnuXeHjoFYeDcYOnoq11-RYUdqd6NWhD1nirZlkkPV3lkpJEmWAKQIgHtiKDKuc-xRMgCx5Y_eziGKjbs4vkIt0HjJsfM

ТЗД можуть не лише отримувати інформацію. їхні функції дозволяють зберігати, обробляти та передавати інформацію на інші носії. Таким чином, на будь-якому складі вони є ідеальними пристроями для обліку та подальшого контролю.

В певному сенсі ТЗД можна розглядати як портативний комп’ютер із специфічним призначенням. Власне програмне забезпечення дозволяє цьому пристрою:

  • зчитувати інформацію про товар;
  • зберігати її в своїй пам’яті;
  • працювати зі збереженою інформацією (наприклад, форматувати товарні списки, знаходити товар вже існуючих списках і т.п.);
  • обмінюватися інформацією про товар із іншими електронними пристроями.

Можливості ТЗД під час роботи на складі

Робота із інформацією на складі може вестися у двох режимах: отримання товару та відвантаження товару. При цьому виконують такі основні операції:

  • сканування штрих-кодів товарів для їх отримання або видачі зі складу;
  • формування нових складських накладних;
  • облік фактичної кількості товару, виявлення та фіксація відмінностей у накладних;
  • переоблік товару з використанням його штрих-коду або цифрового коду;
  • облік кількості та ваги товару.

Можливості конкретного ТЗД обмежені його операційною системою. Переважно ОС таких гаджетів це Android, хоча зустрічаються моделі на базі Windows Mobile або DOS. У останньому випадку на екран виводиться виключно текстова інформація у чорно-білому зображенні.

Кожна модель ТЗД оснащена власним програмним забезпеченням. У окремих випадках допускається встановлення додаткових специфічних програм, що дозволяють розширити функціонал, зокрема, що дуже важливо, працювати з бухгалтерською програмою 1С.

Групи ТЗД. Критерії поділу на різні групи.

Всі ТЗД є досить уніфікованими приладами, тому їх поділ на ті чи інші групи досить умовний. Найбільш поширена наступна класифікація.

ТЗД загального призначення. Це найпоширеніші та вимогливі моделі. Зазвичай вони невеликі за розміром, портативні. Оператор може легко переносити їх в

межах складу, швидко зчитуючи дані про товари та накладні і передаючи їх на базовий ПК, використовуючи інтерфейси Bluetooth, wi-fi або інфрачервоний порт, а також провідне з’єднання (рідше). Серед цієї групи поширені моделі з пістолетною ручкою, які дозволяють оператору знімати інформацію зі штрих-коду на відносно великій відстані, не витрачаючи час на точне “вицілювання”. Практично завжди такі моделі працюють від акумулятора або батарейок, мають вбудовану пам’ять великого обсягу. Також у цій групі виділяються невеликі ТЗД, які кріплять на передпліччя чи зап’ястя оператора. Зазвичай їх використовують при роботі з дрібногабаритними товарами, щоб обидві руки залишалися вільними.

ТЗД промислового призначення. Відрізняються корпусом з підвищеним рівнем захисту від ударів, падінь, перепадів температур і вологості. Дозволяють працювати не лише в закритих приміщеннях, але також на відкритих площадках. Їх важлива функціональна особливість можуть зчитувати не лише штрих-коди, але й RFID-мітки. Нерідко на них встановлюють додаткове програмне забезпечення, яке враховує особливості роботи того чи іншого складу.

Монтуємо ТЗД. Відрізняються більшими розмірами, і зазвичай монтуються на складську техніку: різні підйомники, тележки, штабелери та інше. Як і ТЗД попередньої групи, стійкі до трусів, ударів, негативних атмосферних впливів.

Окрім розглянутого поділу існують і інші класифікації ТЗД, наприклад:

За особливостями скануючого пристрою.

  • з лазерними считувачами штрих-кодів;
  • зі считувачами Imager;
  • з дальньобійними считувачами, які отримують інформацію на відстані 10-15 метрів.

За типом зв’язку з базовим комп’ютером.

  • із провідним з’єднанням;
  • із з’єднанням за допомогою Wi-Fi або Bluetooth;
  • із з’єднанням, що використовує 3G інтернет.

Термінали збору даних для 1С

Програму 1С також можна пов’язати з ТЗД. Існують кілька варіантів зв’язку:

  • обмін файлами;
  • Віддалений робочий стіл;
  • компонент.

Купуйте термінали для свого складу в Technologic

На сайті нашого інтернет-магазину Technologic потенційний покупець знайде саме той термінал збору даних, який найкращим чином відповідає його запитам. Якщо виникли труднощі наші досвідчені консультанти готові надати вичерпну консультацію та допомогти у виборі оптимальної моделі. Для кожної моделі на сайті є докладний опис, в якому відображені всі її суттєві технічні параметри. Підкреслюємо, що Technologic не лише продає ТЗД, але і надає тривалі гарантії. Хоча ми абсолютно впевнені у якості нашого товару, ведь успішно працюємо на ринку вже понад 10 років, маючи надійних та перевірених постачальників-виробників.

Термінали від Technologic зроблять роботу вашого складу більш ефективною, оптиміз

уючи її відповідно до найсучасніших тенденцій!