Більшість українців вважають себе трудоголіками, але не бачать у цьому позитиву

17.04.2017 | Новини

Більшість наших співвітчизників відносять себе до категорії трудоголіків, проте багато хто з них вважає це не досягненням, а невмінням правильно організувати свій час, а також наслідком занадто завищених вимог на роботі.

При цьому багато українців спостерігають трудоголіків серед своїх колег і зазначають заохочувальне до них ставлення з боку колективу загалом і начальства зокрема. Втім, незважаючи на це, частіше за все вони заявляють, що самі хотіли б працювати менше, а їхня надмірна робоча активність зумовлена ​​виключно тиском зверху. Крім цього, багато хто з українців стверджує, що робота не є для них пріоритетом, і в їхньому житті є важливіші справи. Лише незначна частина наших громадян визнає, що трудоголізм допомагає або допоміг би їм досягти вражаючих результатів, тоді як більшість вважає, що всепоглинаюча робота все одно не несе жодного позитивного ефекту, а, навпаки, неминуче тягне за собою швидке вигоряння. Деякі навіть називають постійні переробки поганою звичкою та особистим недоліком.

Очевидно, що тяжіння до формули «трудоголізм = успішна кар’єра» в Україні відсутнє: лише незначна частина наших кадрів вважає роботу без відпочинку запорукою кар’єрного розвитку. Здебільшого ж українці все ще не готові повністю пожертвувати особистим часом заради роботи.