Україна має ще один борг, пов'язаний із безвізом

12.05.2017 | Новини

На тлі хороших новин про затвердження Європою безвізового режиму для українців чиновники навперебій розповідають про перспективи, що відкриваються для України. Втім, за словами першого заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко, не вся робота з дотримання вимог Євросоюзу ще виконана. Так, під час брифінгу 11 травня Геращенко нагадала про одне не виконане нами зобов’язання, яке здатне негативно позначитися на відносинах України з ЄС.

“Іще ми маємо один борг – це новий проект Трудового кодексу. Якщо комусь захочеться якось уникнути внесення до нового проекту Трудового кодексу змін, що стосуються антидискримінаційних норм, це буде дуже велика загроза для сприйняття ЄС України”, – зазначила Геращенко під час свого виступу.

За словами чиновниці, пункт, пов’язаний із протидією дискримінації під час працевлаштування в будь-якому її прояві – чи то расова дискримінація, чи дискримінація за віком, за гендерним принципом або ж за сексуальною орієнтацією й т.д., – обов’язково повинен бути внесений до проекту кодексу. При цьому навіть після повного затвердження безвізу жодна національна політсила не має права вносити зміни до цього пункту або ж відкликати його, акцентує Геращенко.