Держава взялася допомогти молодим українцям із майбутньою професією

25.05.2017 | Новини

У центрах зайнятості по всій Україні стартувало профорієнтаційне тестування для випускників шкіл та абітурієнтів, ініційоване Державною службою зайнятості. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, акцентуючи увагу на тому, що ця інформаційна кампанія проводиться в загальнонаціональних масштабах, і українці можуть пройти такі тести в безпосередній близькості до місця свого проживання.

Суть такого тестування – допомогти виявити найбільш яскраві професійні схильності молодих людей, аби надалі полегшити їм вибір спеціальності.

“Саме тестування абсолютно нескладне, але дуже корисне. Адже, за даними міжнародних експертів, близько половини випускників працює не за фахом, а кожен третій іде міняти професію відразу після закінчення вищого навчального закладу”, – прокоментував старт кампанії заступник Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.

Тестування проводиться абсолютно безкоштовно в усіх 550 центрах зайнятості країни. Тести підбираються індивідуально, виходячи з очевидних уподобань особи, що тестується. При цьому відвідувачам не потрібна жодна додаткова підготовка. Необхідно лише заздалегідь записатися на прийом у центрі зайнятості, й зробити це можна в режимі онлайн.

Процес тестування займе мінімум 30 хвилин і максимум 3 години. Після виконання тесту відвідувач отримує на руки результати, підкріплені кваліфікованим роз’ясненням фахівця центру зайнятості. На думку чиновників із Мінсоцполітики, це суттєво допоможе молодим українцям із прийняттям рішення щодо вибору напрямку в вузі.