Тепер усім українським студентам не потрібно відпрацьовувати навчання

02.06.2017 | Новини

Про скасування вимоги обов’язкового відпрацювання навчання у вузі, отриманого за рахунок державних коштів, було прийнято рішення в середу, 31 травня, на засіданні Кабінету міністрів. Слід зазначити, що це – запізніле доповнення вже прийнятого в минулому році рішення про скасування обов’язкових відпрацювань для українських студентів усіх профілів. І стосується нове доповнення студентів медичних напрямків – адже тільки вони не були звільнені від відпрацювання.

Як повідомили в Міністерстві освіти і науки, тепер працевлаштування за розподілом для всіх студентів в Україні скасоване повністю.

«Обов’язкове працевлаштування для інших студентів було скасоване ще в минулому році, проте працевлаштування студентів-медиків залишили у зв’язку з позицією профільних установ. Тепер і студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску та реалізовувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи», – сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Раніше всі студенти, які проходили навчання за держзамовленням (тобто за рахунок бюджетних коштів), по закінченні вузу зобов’язані були відпрацювати на державу протягом 3 років. Відпрацювання проходило під суворим контролем фінансової інспекції. В разі відмови від відпрацювання випускникам надавалося право відшкодувати вартість отриманої освіти в повному обсязі.