Пенсійна реформа Гройсмана отримала підтримку МВФ і Світового банку

06.06.2017 | Новини

Проект пенсійної реформи, який прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував у травні й на реалізацію якого сподівається вже 1 жовтня, отримав схвалення Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Ще 31 травня міністр соцполітики Андрій Рева заявив на засіданні Кабміну про намір МВФ повідомити про своє рішення щодо реформування української пенсійної системи в найближчі дні. Зробив це міністр у відповідь на чутки про те, що в МВФ нібито незадоволені проектом уряду й не планують його затверджувати.

Володимир Гройсман покладав надії й на засідання Національної ради реформ, про що він заявив на початку червня під час зустрічі з єврокомісаром із питань розширення і політики добросусідства Йоханнесом Ханом у Києві: “Ми розраховуємо, що наступного тижня матимемо засідання Ради реформ, на якому представимо пенсійну реформу”.

У Міністерстві соціальної політики загалом задоволені ходом переговорів щодо пенсійної реформи:

“Крапку в переговорному процесі поставив прем’єр-міністр України, який безпосередньо брав участь у переговорах із головою місії МВФ Роном ван Роденом. Результатом переговорів стало затвердження збалансованого, комплексного документу, що грунтується на кращому світовому досвіді й дає відповіді на ті виклики та проблеми, які гостро стоять сьогодні перед українською державою та суспільством”.