У Києві – чергова афера з працевлаштуванням українців за кордоном

07.06.2017 | Новини

Стало відомо про чергове ошукання українців, які планували працевлаштуватися за кордоном. У цьому їм нібито допомагала київська компанія “КСД Плюс”, яка зрештою виявилася фірмою-одноденкою. Співробітники компанії зникли, прихопивши з собою, за приблизними підрахунками, кілька мільйонів гривень довірливих українців. Про це повідомили в ТСН.

За словами фахівців, компанію буде складно притягнути до відповідальності за ненадання послуг працевлаштування. Адже в договорах було прописане надання інформаційних послуг, а не безпосередньо працевлаштування. Це і є на сьогоднішній день головною проблемою в таких справах.

Експерти очікують, що хвиля обманів на ринку працевлаштування за кордоном найближчим часом лише посилиться – з огляду на відкриття з 11 червня кордону з Європою. Безвіз штовхне багатьох українських громадян на пошук роботи в шенгенській зоні, а це привабить шахраїв.

Аби не потрапляти в ситуації, аналогічні цій, фахівці радять завжди перевіряти ліцензії компаній, що пропонують вам послуги працевлаштування. Адреса, зазначена в ліцензії, та адреса місцезнаходження компанії повинні збігатися. Також це має бути юридична особа, й розрахунки бажано здійснювати в безготівковій формі.

“Це не може бути якесь СПД. Якщо вам кажуть, що можуть влаштувати вас і в Канаду, і в ОАЕ, і в Китай, – з вас просто хочуть взяти гроші. В реальності це не більше двох-трьох країн, і зазвичай це країни Євросоюзу “, – кажуть в Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.