На сезонні роботи в Польщі тепер потрібен окремий дозвіл

26.06.2017 | Новини

Як повідомляє UBR, посилаючись на Польське радіо, уряд Польщі впровадив нові норми найму іноземних громадян на сезонні роботи на польських територіях. Тепер загального дозволу на роботу недостатньо – для робіт сезонного характеру передбачено спеціальний дозвіл, що видається на 8 місяців.

З метою контролю за коректним оформленням закордонних працівників буде створено реєстр праці іноземців. У цьому реєстрі міститиметься вся інформація про загальні дозволи на роботу, а також про дозволи безпосередньо на сезонні роботи. Також до реєстру будуть вноситися дані про заяви, що подаються для цілей працевлаштування іноземних громадян – як традиційного, так і сезонного. Реєстрація кожної такої заяви буде коштувати працедавцям 30 злотих, або трохи більше 200 грн.

При цьому в реєстрації заяви про наймання може бути відмовлено, якщо місцевою владою буде виявлено або виникнуть підозри в тому, що ця заява використовується з іншими, зокрема корисливими мотивами, – наприклад, щоб іноземець, в’їхавши до Польщі, потім працевлаштувався в іншому місці, відмінному від зазначеного в заяві, тощо.

На підставі зареєстрованої заяви іноземний громадянин зможе працювати на території Польщі протягом 6 місяців упродовж наступних 12 місяців.

Слід зазначити, що традиційний дозвіл на роботу в Польщі іноземцям видається на період до 3 років, тоді як дозвіл на сезонні роботи можна буде отримати на термін не більше 8 місяців протягом календарного року.