Працевлаштування людей старших за 45 років стане обов’язковим для українських роботодавців

06.07.2017 | Новини

Відповідно до нової пенсійної реформи, українські роботодавці, на підприємствах, яких зареєстровано більше восьми найманих працівників, будуть зобов’язані приймати на роботу співробітників віком від 45 років. Про шо стало відомо з заяви міністра соціальної політики Андрія Реви.

Повідомляє «Радио Свобода»

“У новому законі ми передбачили для всіх роботодавців країни, які використовують найману працю за умови від 8 працівників, обов’язок забезпечити повноцінні робочі місця для українців, яким вже виповнилось 45 років. Варто зауважити, що Мінсоцполітики незабаром ще створить механізми контролю, який у подальшому буде здійснювати Держслужбі з праці”, – зазначив Рева.

Також міністр пояснив, що чекає на громадян, без необхідного стажу для виходу на пенсію у 60 років.
“Зазначу, що українцям, яким вже виповнилось 60 років, і в яких не вистачає необхідного стажу, впродовж трьох років будуть отримувати спеціальну допомогу від держави, після чого вони отримуватимуть стандартні пенсіонні виплати”, – підсумував очільник Мінсоцполітики.

Зі слів Реви, держава вважає, шо той хто хоче вийти на пенсію, необхідним буде страховий стаж та участь у пенсійній програмі. «Як що людина не є учасником пенсійної програми та не сплачує внески, з ним мають працювати органи соціального захисту населення і ця підтримка має бути не за рахунок Пенсійного фонду», – наголосив міністр.