Вибираємо сучасну піч для сауни

04.03.2021 | Новини

Сьогодні неможливо уявити заміський будинок, в якому відсутня тепла піч. За традицією, безпосередньо в будинках такого типу використовували печі, виконані з цегли. В даний час проводиться багато залізних аналогів, характеристики яких нітрохи не поступаються характеристикам цегляних моделей. Часом саме залізні варіанти навіть перевершують цегляні. Звернемо увагу на плюси і мінуси печі з цегли.

На перший погляд може здатися, що у цегляної печі багато переваг. Така займає багато місця в приміщенні, значить, і прогрівати таке приміщення вона повинна добре. Більш того, цегляної печі можна додати будь-який зовнішній вигляд, який доповнить інтер’єр. Проте, в даному питанні не все так гладко. Для установки цегляної печі потрібно закладка спеціального фундаменту. В даному випадку без допомоги професіонала не обійтися. Та й додаткові витрати будуть відчутні. Відзначимо й те, що кладка печі – далеко не проста робота, здійснити яку в стані тільки справжні майстри, а знайти їх сьогодні дуже складно. Але все для сауни можна знайти тут.

Якщо все ж майстри знайдені, а справу виконано на високому рівні, присутній ймовірність того, що від печі не вийде отримати те, що спочатку передбачалося. Так, кам’яна піч складена на дачі, де немає постійного проживання, значить, при кожному відвідуванні такого будинку потрібно буде дуже довго прогрівати приміщення. Такі обставини свідчать про те, що при пристойних витратах піч з цегли не буде ефективною, хоч і буде виглядати привабливо.

Як альтернативне рішення можна звернути увагу на залізні аналоги. Основні плюси і мінуси, характерні для залізної моделі нижче.

Встановити залізну піч – це не проблема, так як пристрій дуже компактний. Тут не потрібна наявність спеціального фундаменту, а також стаціонарного димоходу. Як правило, такі моделі виготовляють з чавуну. Може бути використана сталь. Сама конструкція являє собою залізний ящик, оснащений невеликими дверцятами. Є патрубок під димохід.

Основний мінус таких печей полягає в їх зовнішньому вигляді. У плані ефективності використання залізні моделі набагато краще кам’яних варіантів.

Перевага залізних моделей і в тому, що вони економічні – не вимагають великої кількості дров, а також здатні нагріти велике приміщення за дуже короткий часовий проміжок. Звернімо увагу на те, яка залізна піч найкращим чином підходить для дачі. Безумовно, тут основне перевага віддається смаку. На ринку стільки моделей печей, що можна підібрати будь-який варіант, ідеально поєднується з інтер’єром.

Що стосується вітчизняних моделей, то можна сказати, що вони не тільки надійні, але і мають прийнятну вартість. Такі моделі зручні і практичні.