Протонна терапія: лікування раку в Ізраїлі

08.07.2021 | Новини

Протонна терапія – це сучасна, надзвичайно точна форма променевої терапії, яка використовується при лікуванні пухлинних захворювань в Ізраїлі. Фізичні властивості цього методу роблять його надзвичайно ефективним і щадним. Він використовується в усьому світі протягом багатьох десятиліть. Технічний прогрес і зростання кількості інвестицій постійно підвищують доступність цього методу лікування, рекомендованого при інших типах захворювань. Більше 150 000 людей у всьому світі вже отримали лікування за допомогою протонної техніки.

В Ізраїлі ця методика використовується в провідних клініках – Шиба, Іхілов, Шнайдер. Лікування для іноземних громадян в них можливе за допомогою досвідченого координатора Вікторії Чепрунової. Повне інформаційне та документальне забезпечення дозволяє пацієнтам та їхнім родинам отримати якісне лікування. Вікторія Чепрунова (https://victoria-cheprunova.com/) працює в галузі медичного туризму Ізраїлю з 2009 року. Вона не тільки координує лікування, але і допомагає пацієнтам зібрати кошти на дорогі процедури. Вікторія Чепрунова співпрацює з меценатами та благодійними фондами, що дає всім пацієнтам шанс на одужання.

Протонна терапія в клініках Ізраїлю

Стандартні показання для протонної терапії включають такі стани, як хондросаркоми основи черепа і осьового скелета, пухлини дна ока і, все частіше, пухлини у дітей.

Клініки Ізраїлю в даний час мають 24 процедурних кабінети з різними конфігураціями протонних систем з можливістю рентгенівської, комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії.

Клініки спеціалізуються на лікуванні нерухомих (при диханні) пухлин голови, хребта і тазу (в основному, первинних пухлин головного мозку і сарком основи черепа, черепно-лицьового відділу хребта і тазу). Список доповнюють рак простати і носоглотки.

Протонна терапія як метод, що значно знижує навантаження на незрілі тканини, що тільки розвиваються, особливо ефективний при лікуванні онкологічних захворювань у дітей. Клініки Ізраїлю пропонують лікування протонним пучком дітей молодше 5 років. Лікування дітей в даний час є одним з основних напрямків діяльності клініки Шнайдер.

Використання протонного випромінювання дозволяє захистити внутрішні органи, такі як серце, кишечник, щитовидну залозу і жіночі статеві залози. Будучи першими в Європі, ізраїльські клініки також пропонують рутинний доступ до цієї складної формули лікування дітям, які перебувають в стані глибокої седативної дії.

Особливості протонної терапії

Лікування протонами буде краще переноситися пацієнтом, якщо промінь буде сфокусований на тканині пухлини. Саме тут проявляється велика перевага протонів: як тільки вони проникають в тканину, передача енергії протонами спочатку повільна, поки не сповільнюється майже повністю, а потім раптово відбуваються “сплески”, викликаючи невеликий “вибух”, який контролюється з точністю до міліметра.

Після введення максимальної дози пучок протонів різко зникає, завдяки чому здорові тканини, що безпосередньо прилягають до пухлини, практично не пошкоджуються.

Лікування зазвичай добре переноситься пацієнтами, які в більшості випадків можуть продовжувати свій звичайний спосіб життя, не відчуваючи неприємних побічних ефектів. Побічні ефекти лікування також будуть залежати від інших факторів, таких як ліки, які приймає пацієнт. Використовуючи протонну терапію, вдається знизити ризик пізніх ефектів або вторинного раку в довгостроковій перспективі.