Як заробляти в інтернеті без вкладень: що потрібно знати новачкові

05.05.2023 | Кар’єра

Заробити в інтернеті може кожен. Розповідаємо, що для цього потрібно початківцю. Куди вкласти час, щоби регулярно отримувати дохід. Де, за що і скільки платять у Мережі?

Найкоротша і найчесніша відповідь на запитання, чи можна заробити гроші в інтернеті, – звичайно, так. Мільйони людей сьогодні так і роблять. І тисячі починають щодня. Чи зможете і ви. Розкажемо, як.

Скільки можна заробити, сидячи вдома

Населення Землі днями офіційно досягло восьми мільярдів людей. Всесвітня мережа поєднує вже більше половини з них.

Сам інтернет по суті – це тексти, відео, музика та інший контент, який хтось робить. Люди працюють над створенням статей, карток товарів, сценаріїв, блогів. Як і у світі за межами моніторів – це оплачувана праця.

Мрія багатьох – знайти тут чарівну нагоду і вже завтра почати заробляти сто тисяч на день, лежачи на океанському пляжі. Вона досяжна, крім однієї умови. Насправді йти до мети доведеться місяцями, а то й роками.

Добре оплачується робота спеціалістів. Лайкнути пост чи виконати просте завдання може навіть школяр. Тож платять за таку дію близько п’яти копійок.

Натомість за успішно проведену рекламну кампанію онлайн-школи або написання коду для сайту інтернет-магазину гонорари обчислюються сотнями тисяч.

В обох випадках гроші отримає людина, яка одного разу вперше вийшла в онлайн у пошуках заробітку. Результат залежить від вибору шляху, готовності працювати та вкладати якщо не гроші, то час.

Вирішіть для початку, чи підійде віддалена робота саме вам.

Плюси :

  • працювати можна з дому;
  • економія часу на збори та дорогу до офісу;
  • сума доходу практично необмежена;
  • можна спробувати себе у кількох напрямках;
  • кількість роботи залежить від бажання;
  • мінімум контактів із іншими людьми (для когось це мінус).

Мінуси :

  • потрібно вміння чітко планувати;
  • на добрий дохід вийде вийти не відразу;
  • складно розділити робочий та неробочий час;
  • доведеться багато вчитися (для когось це плюс).

Хто може заробляти вдома

Якщо плюси та мінуси вище не відштовхнули, дерзайте, ви зможете. В інтернеті мільйони успішних прикладів студентів, домогосподарок, пенсіонерів, айтішників, копірайтерів, фрілансерів, підприємців. Не всі з них вигадані.

Ми говоримо не про історію про Балі та пляжі, а скоріше про щоденну рутинну працю. Але з гарною оплатою, можливостями для зростання та досягненням реальних цілей.

Написання текстів – одне із основних видів віддаленого заробітку. Але й, крім копірайтингу, сфер для якого дуже багато, залишається ще цілий список професій.

Регулярно потрібні:

  1. Маркетологи (фахівці зі створення реклами та просування товарів).
  2. Дизайнери (умовно сюди можна зарахувати багатьох, хто створює візуальний контент).
  3. Вчителі та репетитори .
  4. Контент-менеджери , адміністратори (від фахівців, які ведуть сторінки в соцмережах, до тих, хто заповнює картки товарів).
  5. Менеджери з продажу (шукають та ведуть клієнтів для бізнесу).
  6. Програмісти .
  7. Менеджери маркетплейсів .
  8. Творці та верстальники сайтів .
  9. Перекладачі .
  10. Журналісти .

Гроші в інтернеті також щодня заробляють блогери, експерти в різних областях і навіть люди зовсім без будь-якої кваліфікації. Про них далі.

Способи заробити без вкладень та досвіду

Найбільше такими способами цікавляться люди без затребуваної спеціальності. Відповідно, оплата за одне завдання починається з кількох копійок. Швидко заробити гроші в інтернеті таким шляхом не вдасться. Але як додатковий дохід цілком реальний варіант. А якщо вас цікавить більше варіантів, то радимо цю статтю: “Як заробити в інтернеті: 12 варіантів для людей з досвідом та без

Виконуйте завдання

Зараз у мережі легко можна знайти сайти, які платять за виконання простих завдань. Це можуть бути розгадування капчі , оцінка зображень, кліки з реклами. За одне завдання сплачують від 3 копійок.

Сюди ж можна додати сайти, де гроші на рахунок приходять за реєстрацію, лайки, коментарі, активність на чужих сторінках у соціальних мережах, встановлення на свій телефон нових програм, заповнення анкет.

Пишіть відгуки

Для початку потрібно буде зареєструватись на сайті відгуків. Найвідоміші: Айрекоменд та Відгук. Умови ними схожі. Платять за розміщення достовірних унікальних відгуків та їх перегляди. Цей спосіб заробітку може стати початком кар’єри копірайтера.

На обох платформах цінується унікальний контент, корисний для читачів. Якщо будете прагнути писати краще, доведеться шукати нові знання та покращувати письменницькі навички. Вони також високо цінуються у копірайтингу та адмініструванні соцмереж.

Платять ті самі гроші. Від 3 до 5 копійок за один перегляд вашого відгуку. Але це стабільний пасивний дохід. Оплату здійснюють щомісяця, є бонуси за рейтинг, популярні теми.

Напишете від кількох десятків до кількох сотень, і потім на рахунок регулярно зараховуватимуться невеликі суми – від 100грн і більше.

Діліться реферальними посиланнями

Не потребує навичок та заробітків на партнерських програмах. Суть у тому, щоб шукати компанії, які готові платити за наведених клієнтів. Розібратися можна вже після кількох відео-уроків на Ютубі.

Далі дійте за алгоритмом:

  1. Знайдіть сайти, які працюють із партнерами.
  2. Отримайте реферальні посилання.
  3. Діліться посиланнями зі знайомими, на особистих сторінках, у коментарях різних ресурсах.
  4. Отримуйте пасивний дохід із кожного клієнта фірми-партнера.

Оплата залежить від цін на товари та послуги, які ви рекламуєте. А також від того, скільки їх придбав клієнт.

Шукайте роботу на біржах фрілансу

Якщо бажання працювати віддалено є, але до самостійного пошуку замовників ви поки що не готові, спробуйте сили на біржах фрілансу. Це сайти, що поєднують тисячі вакансій для фрілансерів з досвідом та новачків.

Дають гарантії оплати, можливість напрацювати досвід, розібратися у різних професіях. Тут не складно зібрати замовлення для особистого портфоліо та кейси для резюме.

У такому форматі на фрілансі можна підробляти, а паралельно покращувати навички, купувати курси. Альтернатива – безкоштовні матеріали: навчальні відео, книги за авторством успішних колег, вебінари.

Дешевше, але потрібно більше часу і є ризик зробити помилку, на якій трапляються новачки. На профільних курсах таких попереджають.

Вибирайте платформи вдумливо. Коли вперше заробите в інтернеті без вкладень, навряд захочеться віддавати половину гонорару за виведення грошей. Або втратити обліковий запис, накопичивши на ньому кілька тисяч.

Зразковий чек-лист для оцінки:

  • Прочитайте хоча б кілька відгуків про кожний сайт.
  • Ознайомтеся з умовами використання ресурсу (безкоштовний чи ні, які дає гарантії, що вимагає від користувачів).
  • Дізнайтесь мінімальний поріг для виведення коштів з рахунку та розмір комісії.
  • Пошукайте інформацію про службу підтримки та захист від недобросовісних замовників.