В Україні збираються перерахувати страхові виплати постраждалим на роботі

07.10.2016 | Новини

never-again

Раніше перерахунок страхових виплат у зв’язку з нещасними випадками на виробництві здійснювався щороку. Однак у перший день 2015 року цю норму було тимчасово скасовано з огляду на складний економічний стан і до поліпшення ситуації.

Мабуть, очікуване поліпшення таки відбулось, оскільки з 1 березня 2017 року Україна знову повертається до щорічного перегляду страхового покриття для постраждалих на роботі. За прогнозами Міністерства соціальної політики країни, на вирішення цієї задачі з бюджету буде потрібно близько 700 мільйонів гривень. Після тривалих розрахунків у міністерстві дійшли висновку, що Фонд соціального страхування цілком може впоратися з цим завданням у наступному році.

Слід зазначити, що такий перерахунок страхових платежів дуже актуальний, оскільки, за статистикою, в Україні щороку понад 10 тисяч працівників отримують різні травми на виробництві, багато з яких вкрай важкі та неусувні. Крім цього, приблизно 6 тисячам українців доводиться завершувати свою кар’єру в зв’язку з тим чи іншим професійним захворюванням. З огляду на такі невтішні факти страховий захист від нещасних випадків на роботі для українців украй важливий.

Міністерство соціальної політики і профспілки вирішили не обмежуватися самими лише страховими виплатами: в рамках цієї програми також розглядалася можливість збільшення мінімальної допомоги по безробіттю у фіксованому розмірі. У зв’язку з цим Державній службі зайнятості було доручено розрахувати оптимальну суму. Цілком імовірно, що позитивні зміни відбудуться вже в недалекому майбутньому.