Улюблена робота і стабільний заробіток: ставимо цілі на новий робочий рік

12.01.2017 | Кар’єра

Після свят неминуче повертаються робочі будні, й від того, наскільки правильно ви спланували новий робочий рік, залежатиме їхнє «забарвлення» – або всі ваші дні повторюватимуть один одного, розмірено затягуючи вас у тьмяну рутину, або кожен ваш тиждень буде розфарбований у сім кольорів веселки. Тож, не зволікаючи, плануємо наш новий робочий рік.

Визначаємося з тим, чого нам насправді хочеться

Вважаєте це марною тратою часу та сил? Гадаєте, що все одно іпотека візьме верх, і вам доведеться працювати на ненависній роботі? Насправді, вдумливий підхід до вибору робочого місця і профілю може подвоїти вашу працездатність, що найчастіше призводить до подвоєння заробітку. Адже улюблену роботу завжди хочеться виконувати – а відтак і зростання прибутку недовго чекати.

Виділіть собі 30 хвилин і проаналізуйте свої умови праці, робочий функціонал і перспективи розвитку. Виявили якісь підводні камені? Щось гризе вас зсередини? Розкладіть усе по поличках і виявіть, що саме змушує вас почуватися некомфортно: ця складова повинна бути виключена з вашої наступної роботи!

Так-так, ми ставимо собі за мету змінити роботу в новому році на ту, яку ми дійсно хочемо виконувати! Не бійтеся змін, адже удача любить сміливих. Хочете стати дизайнером? Ідіть на курси, або пошукайте безкоштовні уроки онлайн. Цікавитесь програмуванням? Немає нічого простішого – на щастя, зараз є безліч онлайн-спільнот, де ви отримаєте консультацію фахівців стосовно ваших подальших кроків цілком безкоштовно.

Запам’ятайте, що займати не своє місце буває зручно, втім абсолютно безперспективно і, врешті-решт, руйнівно для особистості.

Вчимося новому й осягаємо незвідане

Це може бути як опанування зазначених вище дизайну та програмування, так і написання блогу, запуск власного інтернет-магазину, нестандартні подорожі з подальшою монетизацією фотозвітів – тобто все, чого душа забажає. В будь-яких ваших починаннях інтернет вам на допомогу. Тим більше що багато інтернет-ресурсів пропонують свої програми початкового рівня цілком безкоштовно, так само як і стаціонарні навчальні центри мають тенденцію не брати грошей за вступний інструктаж і перші уроки. Як то кажуть, було б бажання. А буде бажання – буде й час.

Втім, якщо у вас зовсім не вистачає часу на походи по курсах, зверніться до вебінарів, які стали зараз дуже популярними завдяки своїй інформативності й водночас гнучкості. Потрібний вам вебінар знайти дуже просто, ввівши у пошуковик профіль діяльності, який вас цікавить. Потім достатньо лише приєднатися у мережі до інших учасників, попередньо обравши зручний час, і сплатити урок онлайн, якщо вебінар платний.

Іще одна відмінна можливість навчитися новому й одночасно «засвітитися» перед солідним працедавцем – так би мовити, на перспективу, – це піти вчитись до якоїсь великої компанії. Зробити це зовсім нескладно: обираєте профіль діяльності, знаходите корпоративний сайт працедавця, який вас цікавить, і шукаєте там інформацію про пропоновані навчальні курси. Зазвичай такі заняття організовуються більшістю великих компаній з метою виявити нові таланти й водночас навчити їх за своїм шаблоном. Наприклад, міжнародний лідер у сфері аудиторських послуг EY регулярно проводить курси для фінансистів, за результатами яких кращі випускники працевлаштовуються в головному офісі компанії. Такі курси завжди платні, але за розумного підходу їхня вартість швидко відшкодовується отриманням посади у класного працедавця.

Відкидаємо все те, що нам заважає

Іншими словами це можна назвати тайм-менеджментом. Візьміть собі за звичку розписувати кожен ваш день. Подовгу сидите в соціальних мережах і безцільно вештаєтесь інтернетом? Візьміть ці марні дії під контроль: відтепер на це буде виділено 15 хвилин вранці та 15 хвилин увечері. Так само відрегулюйте всі непотрібні речі, які ви звикли робити протягом дня на роботі й на які, по суті, вже не звертаєте уваги.

Якщо спочатку планувати кожен день буде складно, почніть із графіка на тиждень. Поступово це стане вашою доброю традицією. А щоб мотивувати себе, підраховуйте в кінці кожного дня (тижня) те, чого вдалося досягти: наприклад, пройти вебінар із саморозвитку, встановити цінний контакт із важливою особою в цікавій для вас компанії тощо.

Якщо озирнутися на минулий рік, то багато хто швидше за все знайде в ньому безліч позитивного. Якщо ж правильно спланувати рік прийдешній, перенісши в нього весь позитив із року, що минає, то новий рік може вийти ідеальним. Усе в ваших руках, головне – не боятися змін.