Не любите свою роботу? Дізнайтесь, як використовувати нелюбиму роботу з вигодою

12.10.2016 | Кар’єра

celebrity

Для багатьох українців вираз «на роботу, як на свято» – порожній звук. Між тим, робота таки може бути святом. Ну, якщо не святом, то принаймні місцем, яке може принести вам значну користь. Головне – навчитися використовувати свою роботу по максимуму, якою б нелюбимою вона не була.

Активно рухайтесь усередині компанії

Мається на увазі рух у прямому сенсі: змінюйте географію як у межах компанії, так і в межах земної кулі.

Якщо ви вже уздовж і впоперек вивчили свій відділ, переходьте до іншого! Це допоможе вам не засиджуватись і одночасно збагатить вас новими компетенціями. До того ж, на теренах рідної компанії в свіжому амплуа вам буде куди легше, ніж якби ви осягали нове в чужій для вас фірмі.

Якщо вам нудно, все остогидло – і ніякого світла в кінці тунелю, перебирайтесь до головного офісу в столицю (якщо ви, навпаки, в столиці, змініть мегаполіс на периферію). Ідеальний варіант у цій ситуації – відкриття нового представництва / запуск нового напряму: активно напрошуйтесь відкривати й запускати, це може стати крутим поворотом у вашому розвитку. До того ж, найчастіше таким співробітникам надаються безкоштовні житло та харчування й нерідко хороші добові – чом би не скористатися, ще й помандрувати за рахунок компанії!

Приміряйте на себе роль кауча

Кауч сьогодні – явище модне, що досі не приїлося, тому каучинг як урізноманітнить вашу робочу рутину, так і принесе вам чудову вигоду у формі надбавки та цінного робочого досвіду. З огляду на те, що сьогодні більшість поважаючих себе компаній створюють внутрішні каучинг-центри як для себе, так і для своїх клієнтів, у вас величезні можливості. Адже, погодьтеся, бути і маркетологом, і бізнес-тренером із бренд-маркетингу одночасно – це сильно розширює ваші кар’єрні горизонти. Ну, і розважитесь заразом.

Зробіть собі більше вихіднихОрганізуйте яскраве святкування

Ось ми і дійшли до свята на роботі. Ця дія дуже сприяє встановленню особистих контактів і полягає в тому, щоб здивувати всіх навколо і змусити про вас говорити. Вигадайте який-небудь привід, якщо ваш день народження ще далеко, – іменини, професійне свято, закриття великої (або не дуже) угоди, – й закотіть бенкет у прямому сенсі цього слова. Або, як в американських фільмах, приносьте час від часу коробку яскравих пончиків на всі смаки та пригощайте оточуючих. Також ви можете стати ініціатором якихось тематичних вечірок – наприклад, організувати кубинську п’ятницю або аргентинський понеділок. Одним словом, бийте фантазією по депресії. А колеги неодмінно вас підтримають – врешті-решт, на роботі завжди веселіше веселитися, ніж працювати.

Щоранку, прокидаючись із суїцидальними думками, ви мрієте змінити роботу? Можливо, поспішати все-таки не варто, а краще розібрати всі складові вашої роботи по поличках і спробувати вижати максимум із кожної. Адже не факт, що, змінивши роботу, ви цілковито зміните вміст усіх поличок. Перефразовуючи великого Ломоносова, якщо в одному місці прибуло, в іншому неодмінно убуде: отримавши зарплатню вище, ви при цьому можете безкоштовним додатком отримати офіс на задвірках; або облаштуєтесь у самому центрі міста й справите собі особистий кабінет, але «бонусом» отримаєте жахливого боса. Спробуйте критично озирнутися навколо – можливо, все, що потрібно для кар’єрного щастя, у вас уже є тут і зараз?..