Лікарів винагородять за труднощі в роботі

28.04.2017 | Новини

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили про черговий намір підвищити виплати медичним працівникам. Проте, це підвищення не буде універсальним. Такі надбавки отримуватимуть лише ті медпрацівники, які будуть відповідати спеціально розробленим критеріям складності надання медичної допомоги.

Так, на сьогоднішній день робота лікарів у столиці оплачується за тими ж нормами, що і, наприклад, робота медичних фахівців у гірських місцевостях країни. У МОЗ вважають такий підхід несправедливим. За словами заступника Міністра охорони здоров’я України Павла Ковтонюка, до винагороди медперсоналу повинен застосовуватися диференційований підхід.

“Нам необхідно зробити так, щоби гроші платили за справедливим принципом. Тобто так, щоб у лікаря була можливість отримувати гроші відповідно до виконаної роботи, її складності та якості”, – сказав Павло Ковтонюк.

Надалі планується комплексний перегляд тарифних ставок медпрацівників. Що більше труднощів буде у роботі фахівців (доступ до пацієнтів, форма лікування і т.д.), то вище обіцяють виплати. Це стосується первинного рівня медичного обслуговування.

Також будуть робитися коригування ставок з урахуванням надання медичної допомоги дітям і літнім пацієнтам: за обслуговування цих категорій населення лікарі також отримуватимуть надбавки. В середньому ж тариф на одного звичайного пацієнта становитиме 210 грн.