Працедавці дурять українців із зарплатами

10.05.2017 | Новини

У Державній фіскальній службі України засвідчують дедалі більше порушень, пов’язаних із нарахуванням заробітної плати в українських компаніях. Так, із січня поточного року в ході інспекції було виявлено близько 70% працедавців, які порушують трудове законодавство в частині виплати зарплат.

У результаті перевірок, організованих інспекторами фіскальної служби, було додатково укладено понад 10 тис. договорів із працівниками, які раніше не були оформлені офіційно або оформлювались із порушеннями. Відповідно, державний бюджет додатково отримав понад 90 млн. грн. у вигляді податку на доходи фізичних осіб, а також понад 20 млн. грн. у вигляді єдиного соціального внеску і близько 8 млн. грн. військових зборів.

Органами фіскальної служби було також встановлено 34 компанії, які мали тривалу заборгованість із виплати зарплат співробітникам. Відповідні матеріали були направлені до прокуратури для подальшого розгляду.

Тим часом, заборгованість із зарплат в Україні продовжує зростати. Переважна частина боргу припадає на Донбас – зокрема на Луганську і Донецьку області (17,1% і 27,7% відповідно). На сьогоднішній день сума боргових зобов’язань держави перед працюючими українцями вже перевищила 2 млрд. грн., про що повідомляє Державна служба статистики України. Найбільше страждають працівники української промисловості – понад 75% заборгованості зосереджено саме в промисловому сегменті країни.