Ізраїль дав "зелене світло" українським будівельникам

22.05.2017 | Новини

Уряд України уклав угоду з ізраїльською владою про працевлаштування українських будівельників в Ізраїлі. Про це заявило Міністерство соціальної політики України в своєму офіційному повідомленні:

“15 травня в Державі Ізраїль відбулося підписання імплементаційного протоколу між Міністерством соціальної політики України та Управлінням з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль до Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських робітників в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю”.

Зокрема мова в документі йде про будівельну галузь. Попит на будівельні спеціальності в Ізраїлі чималий, а кваліфікація будівельників з України цінується високо. Ізраїль традиційно є місцем великого напливу нелегальних українських заробітчан у сфері будівництва – адже ставки там значно вищі, ніж на вітчизняному ринку. Тож влада обох країн нарешті вирішила зробити серйозний крок до легалізації такого працевлаштування.

Ізраїль готовий прийняти у себе близько 20 тисяч будівельників. Перш за все, країну цікавлять плиточники, штукатури, фахівці по роботі з металами та будівельними конструкціями.

Щоб офіційно потрапити на роботу до Ізраїлю, українському будівельнику потрібно пройти конкурсний відбір і довести свою кваліфікацію як українським, так і ізраїльським фахівцям. Ті, хто пройде профперевірку, отримають робочі візи. Для проходження тестування до Ізраїлю їхати не доведеться – скласти іспити і подати документи на візу можна буде в будь-якому центрі зайнятості України.