Кому в Україні жити добре: лідери на ринку професій у 2016 році

03.09.2016 | Новини

construction

Поточний рік відзначився стрімким попитом на такі галузі як фермерство, фармацевтика та авіація. Хороших спеціалістів у цих сферах працедавці готові заохочувати будь-якими засобами.

Великою популярністю на ринку працевлаштування в цьому році користуються інженери й технологи, й компанії готові пропонувати компетентним фахівцям гідну оплату праці.
Будівельні та робочі професії сьогодні також у пошані, й кваліфікованих працівників швидко «розбирають». Перелік пошуку очолюють плиточники, сантехніки, столяри та газозварювальники. Не надто відстають за статистикою попиту й інші спеціальності у цій галузі.

Цілком логічно, що сфера ІТ продовжує утримувати провідні позиції, й ніщо не вказує на можливі зміни надалі. Тож, навіть програмістам-початківцям не варто кидати все й перекваліфіковуватися в столярів або трактористів, адже ринок щорічно наповнюється тисячами нових ІТ-вакансій.

Не відчуває дискомфорту на ринку й сфера обслуговування: попит на швачок, адміністраторів, прибиральниць і офіціантів традиційно високий. Щоправда, тут працедавці швидше можуть позмагатися між собою в пропонуванні комфортніших умов праці, аніж зарплатні.

Загалом, цей рік демонструє позитивні тенденції порівняно з минулим, зокрема стосовно конкурсу на вакантне місце: якщо у 2015 році на одну позицію претендувало 6 кандидатів, то у 2016 році цей показник знизився вдвічі, що свідчить про поступовий рух ринку до стабілізації.