Настають зміни в оформленні відпусток для українців

26.09.2016 | Новини

vacations

У 2017-му році в процедурі оформлення відпусток в Україні відбудуться деякі зміни. У Міністерстві соціальної політики повідомляють про те, що коригувань зазнали такі види відпустки як щорічна відпустка, відпустка для співробітників із дітьми, а також відпустка для цілей навчання.

Так, до Трудового кодекса будуть внесені поправки, які передбачають нарахування грошової компенсації за дні щорічної відпустки понад 24 календарні дні, якщо такі дні не були використані працівниками вчасно.

За додатковою відпусткою матимуть законну можливість звернутися співробітники з малолітніми дітьми. Також на додатковий відпочинок зможуть розраховувати громадяни, в родині яких є повнолітня дитина-інвалід.

Працівники, що навчаються, в разі їхнього навчання відразу в декількох вузах, зможуть легально претендувати на оплачувану відпустку для цілей навчання. Однак якщо це – не перша вища освіта, оплачувана відпустка можлива лише в разі, коли працедавець сам відправив співробітника вчитись. Якщо ж такий громадянин навчається за власною ініціативою, він також зможе домовитися про можливу відпустку, згідно з новими нормами, але вже не оплачувану. До речі, планується, що тривалість неоплачуваної відпустки загалом буде збільшена. Крім цього, буде внесена стаття про адміністративну відповідальність працедавця за порушення порядку оформлення відпусток.

На даному етапі всі зазначені норми лише прописуються, й їхня реалізація потребуватиме додаткового часу. Втім, впровадження нових стандартів не викликає в експертів сумнівів, оскільки відповідний законопроект уже був прийнятий Кабінетом міністрів України.