Google допомагатиме своїм користувачам із пошуком роботи

30.05.2017 | Новини

Google запускає новий сервіс для пошуку роботи під назвою Google for Jobs. Про це повідомив керівник компанії Сундар Пічаї.

«Завдяки новій ініціативі Google for Jobs ми сподіваємося зв’язати компанії з потенційними співробітниками та допомогти знайти нові можливості тим, хто шукає роботу», – зазначив він.

Сервіс буде розрахований як на здобувачів, так і на самих рекрутерів. З огляду на те, що інструмент вбудований безпосередньо в пошукову систему Google, робота з пошуку роботи здійснюватиметься з урахуванням контекстних даних (місце розташування користувача, його вподобання, види зайнятості, кваліфікація тощо). На основі автоматично відслідковуваних даних буде формуватися вибірка відповідних пропозицій, яка видаватиметься у верхній частині пошуку. Сервіс зможе навіть прораховувати час, необхідний на те, щоб дістатися роботи з дому і доїхати з роботи додому.

За словами розробників, такий персоналізований підхід значно полегшить і прискорить підбір адекватного персоналу для ейчар-менеджерів, а також складання якісного списку працедавців для кандидатів.

«46% американських працедавців стикаються з браком фахівців і відчувають проблеми з наймом на відкриті вакансії. Новий сервіс викликає в мене ентузіазм, тому що він дозволить вирішити важливу проблему за допомогою ключових можливостей компанії – від пошуку та організації інформації до машинного навчання і штучного інтелекту», – прокоментував актуальність створення нового інструменту керівник Google.

Інструмент Google for Jobs почне працювати вже найближчими тижнями.