20 мільйонів гривень для безробітних українців від The World Bank

12.07.2017 | Новини

Світовий банк надав Україні понад 300 мільйонів гривень для втілення низки соціальних проектів. «Рука допомоги» – одна з експериментальних програм World Bank метою, якої є сприяння в працевлаштуванні безробітних українців, за допомогою формування механізмів, що сприятимуть поверненню на ринок праці, тих громадян, що існують лише на дотації по безробіттю від держави.

Згідно з умовами програми, всі бажаючі з офіційно не працевлаштованих осіб, можуть звернутися за допомогою та підтримкою в працевлаштуванні  до спеціалістів проекту «Рука допомоги». Громадянам,що звернулися по допомогу нададуть на вибір варіанти працевлаштування, починаючи з громадських робіт до матеріальної допомоги на втілення власної бізнес-ідеї. Спеціалісти проекту безкоштовно надають інформаційно консультативну допомогу в створенні відповідного бізнес-плану. Для втілення в життя бізнес-ідеї майбутні підприємці отримають фінансову допомогу у розмірі 65 тисяч гривень у вигляді устаткування та витратних матеріалів, необхідних для того щоб розпочати власну справу.

Світовий банк надав 20 мільйонів гривень на реалізацію програми «Рука допомоги», що вже діє з 2016 року у трьох областях України: Харківській, Полтавській та Львівській. Найбільш високі показники скорочення рівня безробіття демонструє Харківщина. Більш ніж 280 безробітних і малозабезпечених жителів області, а також переселенців взяли участь у програмі і скористалися допомогою проекту «Рука допомоги».