Штучний інтелект і віддалене пілотування: як зміниться ринок праці за 20 років

19.10.2016 | Новини

c3po

В цьому році австралійські вчені оприлюднили звіт, у якому виклали свої припущення щодо того, як змінюватимуться переваги ринку працевлаштування протягом майбутніх 20 років.

Тож, очікується деяке скорочення попиту на людський ресурс з огляду на зникнення деяких сфер діяльності. Втім, нові технології дадуть поштовх виникненню нових професій. Вчені акцентують особливе значення якісної освіти, без якої за 20 років буде ніяк не обійтися.

Багато представників бізнесу підуть в онлайн, а більшість об’єктів управлятимуться віддалено. Зокрема, це стосується кораблів і літаків – їм австралійські дослідники пророкують дистанційне керування звідки-небудь із офісів. Відповідно, щоб не відстати до 2030-го року в професійному розвитку, вчені вже зараз рекомендують студентам приділити особливу увагу математиці, проектуванню, високим технологіям і науці загалом: без цих складових – які на той момент стануть базовими, – кар’єра буде неможлива.

Через 20 років можуть з’явитися такі нові професії як керуючий безпілотними об’єктами, фахівець по роботі з великими масивами даних і т.д. Галузь штучного інтелекту розвиватиметься ударними темпами: робиться ставка на роботів, яким віддаватиметься перевага у деяких сферах з огляду на виконання ними завдань результативніше, безпечніше та швидше.

Нікуди не подінеться й фріланс: на відміну від деяких інших «людських» галузей, позаштатна зайнятість не тільки не втратить у розвитку, але й, навпаки, отримає нові вектори зростання.