Українці назвали сфери, в яких хотіли б працювати

01.02.2017 | Новини

За традицією, серед сфер зайнятості, в яких українці хотіли б бути задіяні, лідирує сфера ІТ – тут і перспектив більше, й заробітки вище.

За сегментом інформаційних технологій впевнено прямує туристична галузь: в індустрії готельного господарства та туризму хотіло б працювати багато наших співвітчизників, вважаючи цю галузь привабливою, перш за все, з огляду на можливості подорожей і розширення мережі контактів по всьому світі.

Зараз стало модним займатися всілякими тренінгами, і в цю сферу готові піти чимало українців, вважаючи таку діяльність нетрудомісткою та при цьому прибутковою. За результатами опитувань, сфера організації тренінгів посідає тверду третю позицію в рейтингу найбільш затребуваних галузей для працевлаштування в Україні.

Багато українців вважають, що майбутнє країни – за виробництвом, і готові робити свій внесок у розвиток держави, працевлаштовуючись у виробничих галузях. Не менш важливим для країни називають сільське господарство, проте в цю сферу готові йти не так уже й багато українців.

Статистика така, що більшість українців хотіли б спробувати свої сили в якійсь інший галузі, відмінній від їхньої поточної сфери зайнятості. На десять наших співгромадян припадає лише один, що не має бажання змінити сферу професійної діяльності. Втім, не всі галузі приваблюють українців. Так, мало хто готовий змінити свою поточну галузь на фінанси, страхування, юридичну практику, будівництво та продажі.