Вартість розкрутки сайту

27.01.2021 | Статті

Основним фактором, який впливає на кінцеву вартість розкрутки сайтів – це той набір ключових слів або словосполучень, за допомогою якого буде здійснюватися просування. Від списку ключових слів вартість розкрутки сайту залежить приблизно на 90%. Висококонкурентні (загальні) запити мають високу вартість, привертають велику кількість відвідувачів, проте з їх допомогою досить складно залучити на сайт саме цільових відвідувачів. Протилежна ситуація складається з низькочастотними запитами. Оптимізація вартості розкрутки ресурсу полягає в тому, щоб підібрати найбільш доцільний набір високо-, середньо- і низькочастотних запитів, який забезпечить постійний потік цільових відвідувачів на веб-сайт і в той же час не буде надто фінансово обтяжливим для бюджету замовника. Саме підбору ключових запитів приділяють підвищену увагу фахівці нашої студії Optimize, розробляючи індивідуальні заходи по розкрутці сайту для кожного клієнта.

Вартість пошукової розкрутки веб-сайту у нас коштує від: 4000 гривень на місяць.

Одна з небезпек, які підстерігають власника любого сайту, що намагається мінімізувати вартість розкрутки – це так звані «чорні» оптимізатори, які просувають ресурси в мережі спамними методами (спам, дорвеи і ін.). Природно, ці методи оптимізатори не афішують. Вартість просування у них виключно низька, і при цьому веб-ресурс виходить на провідні позиції виключно швидко. Однак власнику не варто спокушатися: санкції пошукових систем по відношенню до використання подібних методів будуть суворими і невідворотними. Протримавшись кілька днів в ТОПі, веб-ресурс неминуче дуже скоро втратить свої позиції, а можливо – і зовсім зникне з індексу пошукових систем. Повторна оптимізація сайту може перестати працювати, або ціна її буде не меньше ніж створення нового ресурсу – причому останнє буде набагато простіше зробити, а також і швидше.

Необхідно перш за все розуміти, що в сумлінних компаніях, які дорожать своєю репутацією, вартість просування і розкрутки сайту ніколи не впаде нижче певної величини. Вартість складається з певних факторів, які цілком піддаються контролю, і замовник, уклавши договір з солідною компанією, завжди буде точно знати, на що були витрачені сплачені за просування гроші. Такі компанії, як правило, не встановлюють вартість розкрутки сайтів в залежності від своїх трудовитрат. Найчастіше замовник буде платити за результат.