Ефективний догляд за натяжними стелями: поради та рекомендації

21.05.2023 | Статті

64692b27c480f.webp

Натяжні стелі – конструкції, які не тільки полегшують ремонтні роботи, а й надають привабливого вигляду будь-якій кімнаті. Сучасні матеріали міцні та стійкі до механічних пошкоджень. Вони можуть прослужити багато років, не втрачаючи своїх характеристик. Через це встановлення натяжних стель користується великим попитом. Конструкції активно використовуються для приватних будинків, офісних споруд та громадських установ. Щоб оздоблення милувало око не один рік, потрібно правильно доглядати за матеріалом та обирати перевірених постачальників. Замовити натяжні стелі високої якості можна за посиланням https://www.briton.com.ua/kyiv/.

Як чистити стельове полотно?

64692b9a97a28.webp

Для правильної чистки натяжної стелі потрібно використовувати ганчірку з м’якої тканини. Важливо уникати засобів, які містять у своєму складі кислоти чи основи. Проводити прибирання можна двома способами:

  • тільки ганчіркою (сухе очищення);
  • з додаванням води (вологе прибирання).

Мити полотно потрібно круговими рухами у напрямку стикових швів. Така техніка допоможе зберегти природний колір та запобігатиме деформації. Спеціальну рідину для чистки можна придбати або ж зробити самому. Для цього потрібно додати господарське мило та пральний порошок у воду та гарно розмішати суміш.

Щоб правильно та ефективно помити стелю, необхідно дотримуватися наступних правил:

  1. Користуватися м’якими мочалками або серветками.
  2. Не докладати надмірних зусиль при терті поверхні, щоб не пошкодити полотно.
  3. Застосовувати неагресивні мийні засоби.
  4. Слідкувати за температурою миючої суміші (не повинна перевищувати +40°C).
  5. Дотримуватися рекомендацій від виробника.
  6. Враховувати складність конструкції та тип матеріалів.

Якщо виникають сумніви з приводу мийної суміші, краще за все протестувати її перед застосуванням. Для цього потрібно нанести невелику кількість рідини на кут полотна та стежити за реакцією матеріалу на мийний засіб. Виконання простих правил допоможе зберегти привабливий зовнішній вигляд стелі довгі роки.

Як доглядати за глянцевою поверхнею?

64692bf3941bd.webp

Глянцеве полотно має свої особливості та нюанси в догляді. Для його чистки гарно підійдуть спиртовмісні засоби. Вони видаляють бруд та не залишають розводів на натяжній стелі. Глянцеву поверхню рекомендується мити від одного кута до іншого. За наявності жирних плям – використовувати мильну суміш. Важливо не використовувати розчини, які мають у складі ацетон, він може пошкодити ПВХ-плівку.

Догляд за матовою стелею?

Сатинове та матове полотно чутливі до механічних пошкоджень та подряпин. Через це мити такі конструкції потрібно вологою фіброю, не докладаючи великих зусиль. Чистити матову поверхню потрібно засобами, котрі не містять спирт.

Мити стелю рекомендується в напрямку, паралельному довшій стіні. Перед початком чистки важливо зняти з рук персні та інші прикраси, які можуть пошкодити полотно.

Чистка дворівневих поверхонь

64692bb934bed.webp

Монтаж дворівневої натяжної конструкції складніший, а покриття має деякі особливості у догляді. Зазвичай такі конструкції мають перепади висот та вмонтоване освітлення. Прибирання дворівневих стель повинно проводитися почергово по окремих секціях. Мийні засоби для таких конструкцій підбираються в залежності від типу матеріалів.

Всі натяжні конструкції мають антистатичні властивості, тож на них майже не осідає пил. Через це проводити чистку потрібно лише при сильному забрудненні. При цьому важливо дотримуватися правил догляду за матеріалами та правильно підбирати ганчірку та мийні розчини. Якісний догляд за натяжною стелею дозволить насолоджуватися її виглядом довгі роки.