Молодим усюди в нас дорога: де чекають на студентів і випускників цієї осені

21.09.2016 | Ринок праці

art-students

Останні тенденції ринку праці дуже позитивні для тих, хто ще вчиться або нещодавно випустився з вузу: вакансії для молодих працівників без досвіду роботи ростуть, як гриби після дощу, з великим відривом від інших категорій пропозицій, які з’являються на ринку куди повільніше.

У столиці та інших містах-мільйонниках перспективи для молоді за традицією найбільш яскраві. Так, у Києві на 31% резюме припадає 42% вакансій, що є блискучим ринковим показником. Не відстають і Харків, Дніпро, Одеса та Львів, займаючи відповідно 2-е, 3-є, 4-е і 5-е місця після столиці за привабливістю для недосвідчених працівників: у цих містах попит і пропозиція практично зрівнялися. Можна спробувати щастя також у Полтаві, Вінниці та Черкасах – там багато працедавців аналогічно готові надати шанс початківцям.

Рейтинг сегментів, найбільш зацікавлених у студентах і випускниках, очолюють продажі, а також усі інші сфери обслуговування клієнтів, які йдуть із продажами практично нарівні. Працедавці також хочуть бачити молодих і недосвідчених працівників кур’єрами, водіями, робітниками різної спеціалізації, продавцями-консультантами, айтішниками, рекламщиками й молодими, але багатообіцяючими банкірами.

Позитивна тенденція простежується також у тарифній сітці: експерти стверджують, що винагорода новачків найчастіше перевищує їхні очікування. Це свідчить про якісний розвиток ринку працевлаштування, де компанії націлені на результат, а не на економію коштів.