Що нового на ринку праці: чи можна вже просити підвищення зарплатні

05.10.2016 | Новини

work

За перший місяць осені на українському ринку праці сталися деякі зміни на краще. Держава з ентузіазмом звітує перед українцями про скорочення рівня безробіття, що пояснюється звиканням бізнесу до кризи й, відповідно, адаптацією робочих стратегій під поточні реалії. У вересні, за офіційними даними, ринок уже наповнився новими вакансіями – внаслідок того, що працедавці трохи освоїлися і тепер не проти розширювати штат. При цьому, мова йде практично про всі сфери зайнятості.

Також експерти відзначають, що українці вже набагато рідше бояться втратити роботу, ніж це було ще на початку року. У зв’язку з цим усе частіше наші громадяни звертаються до працедавців із проханням підвищення заробітної платні та поліпшення умов праці.

Що ж стосується самих зарплат, то очікування претендентів зростають, і різниця з запитами по платні на кінець минулого року становить приблизно 30% в бік зростання. Цікаво, що багато працедавців уже готові обговорювати підвищені ставки, й цієї осені кількість таких працедавців може зрости.

Чи можна говорити про те, що ринок ожив? На думку аналітиків, можна говорити про легкий рух уперед. Чи варто боятися розпочинати розмову про підвищення платні на роботі? Як зазначають рекрутери, з середини року з’являються багатообіцяючі передумови до повернення конкурентоспроможності ринку праці. Тому якщо ви – класний фахівець, просити про розумне підвищення зарплати є сенс.