"Швидкий" сон: чим він загрожує працівникам?

25.11.2016 | Кар’єра

Сьогоднішня реальність така, що для багатьох сон – це радше розкіш, аніж даність. Нерідко свідомі працівники жертвують сном заради кар’єрних звершень, вірячи, що колись вони отримають за це винагороду, і дозволяють собі поспати лише декілька годин на день: якщо Наполеон міг, чим ми гірші за нього?!

Якщо послухати голову PepsiCo Індру Нуйі або гендиректора Yahoo Марісу Майєр, немає нічого кращого, ніж спати 4 години на добу. Насправді “швидкий” сон настільки ж небезпечний, як і відсутність сну: і те, й інше підриває загальне здоров’я організму, що спричиняє незворотні наслідки у вигляді нервових розладів і злоякісних пухлин.

Звичка передрімати, що поступово замінює повноцінний сон, сильно підриває продуктивність праці. Визнавши цей факт вголос чи не єдиними на глобальному ринку праці, відома міжнародна компанія PricewaterhouseCoopers вирішила організувати у своєму британському офісі курс здорового сну в якості експерименту. Коли курс відвідало близько 5,000 співробітників, стало очевидно, що експеримент виявився успішним. Іще сильніше успіх став відчутний, коли з приходом у життя співробітників “правильного” сну поступово почала підвищуватися продуктивність праці – а відтак компанія виграла й у фінансовому відношенні. Виходить, що здоровий сон персоналу на руку і самому персоналу зокрема, і компанії загалом. Отже, якщо ви хочете принести користь своєму працедавцю, можливо, має сенс переглянути своє ставлення до сну.